Rafa Nadal està vivint un autèntic calvari. La seva dona Xisca Perelló i el seu equip de treball comproven com els dolors al seu peu esquerre no remeten. En qualsevol cas, la parella ha rebut durant les últimes hores una bona notícia amb què no comptaven.
Després de guanyar el seu catorzè títol a Roland Garros i de sumar ja 22 Grand Slam, ningú posa en dubte que és el millor tennista. Encara que a França no han vist amb bons ulls les seves contínues infiltracions. Pràcticament cada dia li havien de punxar per dormir-li la zona afectada i mitigar d'alguna manera les molèsties.
Els triomfs de Nadal mai no han agradat gens el públic francès. Un sector de la grada l'admira i se'l reconeix a les trobades. Però n'hi ha d'altres que tornen a treure la vella excusa del dopatge.
El diari esportiu de referència a França, L'Equipe, posava en dubte el tractament del manacorí, encara que admetia que no cometia cap il·legalitat. També se'n van fer ressò alguns ciclistes com Thibaut Pinot o Guillaume Martin. Criticaven que el marit de Xisca pogués jugar infiltrat, mentre que ells no poden recórrer a aquesta tècnica per suportar les lesions i les caigudes.
Xisca Perelló desvela la enfermedad qué afecta a Rafa Nadal y es preocupante
Amb tots els comentaris que han circulat sobre les teràpies de Rafa Nadal, l'Agència Mundial Antidopatge ha decidit pronunciar-se. I ho ha fet per sortir en defensa del campió de Roland Garros. Confirmen que les injeccions anestèsiques que va rebre no en milloren el seu rendiment, ni tampoc causen un trastorn a la salut.
El director general d'aquest organisme, Olivier Niggli, ha explicat que els compostos utilitzats pel balear «no són a la llista de productes prohibits». Es considera que «no milloren l'exercici esportiu i que no són perjudicials».
Rafa Nadal va confessar públicament que necessitava infiltrar-se per poder competir sense dolor. L'ús d'aquestes teràpies ha generat un debat important. Tot i això, Niggli creu que és una qüestió més d'ètica mèdica que d'un problema vinculat al dopatge.
«Cal qüestionar-se si és acceptable que un esportista d'elit s'hagi de sotmetre a injeccions abans d'un partit», indica. Segons la seva opinió, l'espanyol «ha guanyat 14 títols a Roland Garros. Si els 13 anteriors els va aconseguir sense necessitat d'injeccions, és probable que ara no hagi estat gràcies a elles».
El missatge que aporta l'Agència Mundial Antidopatge és molt tranquil·litzador. D'aquesta manera, ja es podrà deixar de qüestionar la victòria del balear.
En una línia molt semblant, s'expressava la Societat Espanyola de Medicina de l'Esport. Va defensar la neteja amb què el tennista havia aconseguit alçar-se amb la victòria a la terra batuda de París.
Rafa Nadal i Xisca, molt pendents del nou tractament
Aquesta organització assenyalava que les infiltracions anestèsiques de Rafa Nadal «són procediments terapèutics que es fan servir des de fa temps». Tant al món de l'esport com a qualsevol sector laboral.
Van voler desmentir els ciclistes francesos que asseguraven que ells no podien injectar-se aquests calmants. «No estan prohibides al ciclisme per la Unió Ciclista Internacional», aclarien. Consideren una «incorrecció» vincular els conceptes d'«infiltració i dopatge».
El manacorí ja ha confirmat que no té previst continuar competint amb aquests problemes físics. Els dolors no remeten i les infiltracions només són una solució temporal. Descarta continuar així molt més temps.
De moment, Rafa Nadal ha començat amb un nou tractament de radiofreqüència, i està pendent de millorar. És l'última esperança de Xisca Perelló perquè continuï al circuit. Amb la intervenció quirúrgica pràcticament descartada, l'altra alternativa el portaria a retirar-se.