Primer pla de Rafa Nadal somrient molt feliç

Rafa Nadal i Xisca Perelló tenen clar el que passarà quan se'n vagi

Rafa Nadal es prepara per al que ve a continuació

Rafa Nadal no es retira, no de moment. El tenista, que va resultar eliminat a la segona ronda de l'Open d'Austràlia, es troba en repòs esportiu a la seva residència de Mallorca. Nadal, als seus 36 anys, ja pensa com afrontarà el decisiu moment en què s'aparti del que més li agrada.

Va ser el 18 de gener passat davant el nord-americà Mackenzie McDonald. Rafael Nadal corria cap a una bola quan de sobte va saltar, es va aturar i es va tocar entre la cuixa i el maluc, estava de nou lesionat. Li esperen entre sis o vuit setmanes de recuperació amb sessions de fisioteràpia antiinflamatòria.

Rafa Nadal jugant
Rafa Nadal es troba en repòs per l'última lesió patida a Austràlia | GTRES

Rafa Nadal pensa què farà quan deixi el tenis professional

En els darrers anys, el tenista s'ha enfrontat a la pregunta de la seva retirada diverses vegades. És una pregunta que no li agrada contestar, potser perquè ni tan sols ell es vol plantejar deixar-ho del tot, de moment.

El mes de desembre passat, després de ser derrotat a la United Cup per Cameron Norrie, Rafa Nadal es va referir a aquell moment. «No he de continuar jugant per cap raó en concret i continuo per la passió que sento per aquest esport. Quan no tingui passió, ho deixaré, sembla que estigueu molt interessats en la meva retirada, però no ha arribat el moment per ara».

El que sí que té clar i ha fet públic més d'una vegada és que seguirà vinculat al món del tenis. La seva acadèmia, Rafa Nadal Academy by Movistar, és un projecte que permet que joves promeses de la raqueta combinin els estudis acadèmics amb l'entrenament. Una formació integral aconseguida per la institució escolar, l'American International School, situada a les mateixes instal·lacions.

El patrimoni de Rafa Nadal segons la revista Forbes

Rafa Nadal, segons la revista Forbes, té un patrimoni aproximat de dos-cents cinquanta milions d'euros gràcies als seus èxits com a tenista, a més compta amb contractes amb diverses firmes. Quan decideixi deixar la raqueta de manera professional, podrà dirigir les seves inversions, cosa que ara mateix s'encarrega el seu pare, Sebastián.

Entre els seus projectes més immediats hi ha la recent aliança que ha signat amb la cadena hotelera Meliá. Nadal s'ha sumat al nou pla de crear una marca d'hotels amb el nom de ZEL i amb inspiració mediterrània. Un pla d'expansió que preveu obrir més de 20 hotels al territori tant nacional com estranger en els pròxims cinc anys.

Imatge de Rafa Nadal amb el seu fill passejant pel carrer
Rafa Nadal ha afirmat que el naixement d'un fill canvia la vida a tothom | Twitter

Aquesta no és la primera experiència inversora de Nadal pel negoci hoteler, quan tenia 27 anys va obrir dos hotels al Carib mexicà, concretament a Cozumel. Al sector de la restauració és amo del grup Tatel, on compta amb socis com Pau Gasol, Enrique Iglesias o Cristiano Ronaldo. Tatel és un grup en creixement que té locals a Madrid, Eivissa, Doha, Beverly Hills o Bahrain.

Més enllà del sector hoteler i la restauració, recentment Nadal ha anunciat la participació en un nou projecte vinculat a la navegació, la seva altra passió. El manacorí participarà en el Mundial d'embarcacions de competició elèctriques, la UIM E1 World Championship. Nadal es convertirà en propietari d'un equip que participarà en aquesta prova nàutica d'embarcacions elèctriques.

A més del tenis i els negocis, Nadal també practica altres esports com la pesca i el golf. Pescar al mar amb familiars i amics és una de les seves grans aficions. Tot i que es tracta d'una pràctica recreativa, al tenista li agrada fer ostentació de les grans preses que captura.

Però, sens dubte, l'ocupació que des de fa uns mesos fa més il·lusió és la cura del seu fill Rafael. «Ser pare canvia la vida a tothom i és una de les coses més boniques que et poden passar. Gaudeixo d'aquest moment», contestava Nadal preguntat per un periodista a peu de pista.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp