Foto de Rafa Nadal i Xisca Perelló.

Rafa Nadal i Xisca Perelló reben un revés que confirmaria el pitjor escenari

Rafa Nadal i Xisca Perelló assumeixen que podria ser imminent

Rafa Nadal i Xisca Perelló encara estan intentant fer front a la realitat que amenaça el tennista després de la seva retirada de l'Open d'Austràlia.

El manacorí va haver d'abandonar la competició després de patir una lesió derivada d'una anterior que arrossega des de fa anys. Tot i que feia mesos que no es trobava en bones condicions, Nadal va insistir a seguir endavant malgrat les llàgrimes de la seva dona.

Xisca sabia perfectament que el seu marit no estava bé i el seu patiment era visible per tothom des de les grades. Ara, la realitat s'ha imposat i tot sembla indicar que el tennista haurà d'acceptar el que durant mesos ha intentat evitar.

Rafa Nadal confirma els seus temors

Xisca Perelló sempre ha estat al costat de Rafa a totes les competicions que ha disputat, fins i tot pocs mesos després de donar a llum. Els mesos posteriors a convertir-se en pares, la situació professional de Nadal va començar a decaure.

Estar separat de la seva família afegia més dolor al de Manacor i, per això, el petit Rafael es va convertir en un habitual en els seus viatges internacionals.

Tot i això, mentre la seva vida personal viu un dels seus millors moments, en la seva vida professional no ha tingut la mateixa sort. La lesió crònica que pateix al peu esquerre li ha impossibilitat competir a ple rendiment, sent derrotat en totes les competicions.

Primer pla de Rafa Nadal seriós.
Rafa Nadal ha patit diverses lesions que li impedeixen donar-ho tot a la pista. | GTRES
 

Sobreexposar a tant d'esforç el seu físic ha desembocat en una nova lesió que el mantindrà de baixa entre sis i vuit setmanes. Arran d'això, alguns es pregunten si cal que Rafa continuï insistint d'aquesta manera.

Amb 36 anys ha aconseguit les victòries més importants i una carrera professional impecable. El seu esforç, tenacitat i implicació són inqüestionables, però està clar que el seu cos està demanant ajuda a crits. En tota la seva trajectòria ha patit 22 lesions i algunes s'han convertit en cròniques.

Captura de Xisca Perelló plorant per la lesió del seu marit.
Xisca Perelló sap que el final del seu marit és més a prop que mai. | Eurosport
 

El seu patiment és evident i està clar que no gaudeix el mateix a la pista que fa anys. Al seu cap i al seu cos hi són presents lesions, una cosa que li impedeix donar el cent per cent als partits. Aleshores, per què vol tant sí com no continuar competint?

Nadal no ha de demostrar que és el millor en la seva feina, ja que els seus títols i triomfs així ho avalen. Ningú el jutjaria per retirar-se, de fet, es mereix un descans, però ell no vol ni sentir a parlar de deixar el tennis. No obstant això, després del que va passar a Austràlia, potser es comença a replantejar aquesta opció.

Xisca Perelló es queda en xoc: «Els dies com a tennista estan comptats»

Xisca Perelló entén millor que ningú què és el que motiva a Rafa Nadal a continuar competint malgrat les seves lesions. Però veure'l patir tant en els últims mesos ha confirmat a la noia que Nadal és cada dia més a prop de la seva retirada.

Tot i que ell es nega a acceptar-ho, afirmant que mentre el cap el tingui en perfectes condicions, continuarà competint. Tot i això, una cosa és la ment i una altra la que el cos li està transmetent a Rafa i que l'ha obligat a abandonar l'Open d'Austràlia.

Fotomuntatge de Xisca Perelló amb Rada Nadal.
Xisca Perelló reconeix que li costarà molt recuperar-se. | EP / GTRES
 

Un abandonament que ha traspassat fronteres i de què han parlat altres figures del tennis com Boris Becker. «Nadal no és una llegenda del tennis, és una llegenda de l'esport, és un dels esportistes més importants dels últims 25 anys», opinava.

Ningú no dubta que el manacorí tornarà a agafar una raqueta per donar-ho tot al Roland Garros si arriba a recuperar-se a temps. Una altra cosa ben diferent és el temps que li queda per continuar competint. Segons Becker, aquesta última lesió és «un primer pas a la retirada».

«Una lesió com aquesta és dura i a la seva edat es triga més a tornar a estar en forma, crec que els dies de Nadal com a tennista estan comptats», ha sentenciat.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp