Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rafael Amargo

Rafael Amargo: la data exacta en la qual la seva vida canviarà radicalment

Rafael Amargo haurà de fer front a una situació molt complicada

Rafael Amargo és un reconegut bailaor que, de vegades, ha estat notícia per la seva vida personal. Precisament per aquest motiu avui torna a cobrar actualitat. I és que ja hi ha data per al judici que pot canviar la vida i no per bé.

En concret, serà el juny del 2023 quan haurà d'asseure's a la banqueta de l'Audiència Provincial de Madrid. Ho farà per un presumpte delicte contra la salut pública, que el pot portar, en cas que sigui declarat culpable, a complir condemna de presó.

Rafael Amargo coneix la data que tant temia

Feia temps que el coreògraf granadí esperava que es fixés la data per al judici que tant temia i aquesta ja ha estat establerta. Els dies 7, 8, 9 i 12 serà quan hagi d'acudir a l'Audiència esmentada per defensar-se del delicte que se li acusa. I això no és altre que haver estat venent droga a casa seva de manera «persistent».

Rafael en tot moment s'ha declarat innocent, però el fiscal considera culpable. Per aquest motiu, sol·licita per a ell una pena de presó de nou anys. I així aquesta part ho demana a l'informe que ha realitzat, on també exposa que no sempre venia substàncies estupefaents al seu domicili.

En aquest document es recull que en algunes ocasions Amargo portava la substància sol·licitada al client on aquest li indiqués. Ho feia, presumptament, confiant en el seu home de confiança: Manuel Ángel BL, que després lliurava a l'artista els diners obtinguts.

Rafael Amargo posant i rient a càmera
Rafael Amargo sap que se l'acusa de vendre droga al seu domicili | GTRES

El cas en què s'ha vist embolicat respon al nom d'Operació Codax i va sortir a la llum el desembre del 2020. Es va donar a conèixer quan ell, la seva parella i dues persones més van ser detingudes per després ser posades en llibertat, però amb mesures cautelars. Entre aquestes havia d'anar cada 15 dies al jutjat i no podia sortir del país, cosa que va suposar una garrotada per a l'andalús.

Exactament, la impossibilitat de viatjar fora de les nostres fronteres va fer que ell no pogués convertir-se en concursant de Supervivientes. I també va comportar que perdés l'oportunitat de treballar en un rodatge a Bollywood.

La seva detenció va generar un gran enrenou i va posar en evidència pública Amargo, més quan van sortir a la llum alguns detalls de la investigació policial. Entre ells que al registre de casa seva es van trobar GBL, feniletilamina i Popper.

Imatge d'Alejandro Reyes posant abraçant-se amb Rafael Amargo
Rafael Amargo s'enfronta a pena de presó | Europa Press

Rafael Amargo manté la seva postura

L'artista granadí en tota entrevista que se li ha preguntat pel cas esmentat ha reiterat la seva innocència. Així, aquest any, per exemple, va parlar sobre això a Espejo Público: «No he fet res», encara que no descartava que pogués quedar clar el contrari. Va exposar: «Si porten 200 testimonis i munten alguna cosa».

Imatge de Rafael Amargo vestit de negre i posant durant un photocall
Rafael Amargo ha arribat a insinuar, entre altres coses, que darrere del cas hi ha interessos polítics | GTRES

De la mateixa manera, va manifestar: «És un tema polític, un capritx de certes persones. Quan aquesta investigació comença sé del cert que és tancant una altra a canvi d'aquesta, són capaços de qualsevol cosa. Si em passa alguna cosa, que sàpiguen que ja ho sentia».

Tot i això, Rafael va admetre no tenir por, és més, va dir que estava desitjant que es fixés la data del judici. I és que «tinc ganes de poder seguir amb el meu ritme de vida. Jo el 80% de la feina la tinc a l'estranger i ara no puc sortir del país».

«Així busquen que em mori de la gana i hagi de pactar».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp