Imatge d'arxiu de l'artista italiana, Raffaella Carrà

Raffaella Carrà patia una malaltia que va mantenir en secret fins a l'últim dia

La mort de la cantant ha commocionat el món de la televisió a Espanya i a Itàlia

La mort de Raffaella Carrà ha suposat un cop dur per al món de la televisió, tant a Itàlia com a Espanya. La notícia es va conèixer durant el dia d'ahir, 5 de juliol, i ràpidament es va convertir en un dels temes del dia en xarxes.

Un dels motius pels quals la notícia va córrer com la pólvora és que va agafar per sorpresa a gairebé tots. Poc se sabia sobre el fet que la cantant estava enfrontant-se a una malaltia. El seu entorn més íntim i familiar ho va mantenir en secret fins al final, quan ja va ser impossible guardar silenci.

Sembla, segons han comentat fonts properes a la família després de la seva mort, que la decisió havia estat seva. Carrà no volia que la seva imatge es veiés afectada per la malaltia que patia. Ella volia que se la recordés plena de vida, amb la gran força que sempre la va caracteritzar.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'únic que sí que va explicar la cantant va ser el seu últim desig. Carrà volia un funeral que no fos ostentós i una urna per a les seves cendres. Després del xoc per la seva mort, les primeres informacions sorgides han intentat aclarir quina ha estat la causa.

Gianluca Semprini, presentador del programa 'La Vitta en Diretta', va parlar per sobre de la malaltia. Segons ha explicat, «ella havia estat afectada per aquesta malaltia que li havia travessat el cos».

Tot i no especificar, les seves paraules, unides a altres rumors, suggereixen que la cantant podria haver patit càncer de pulmó. És a dir, la mateixa malaltia que a Espanya va endur-se'n a Mila Ximénez fa tot just unes setmanes.

Una dona explosiva que es va convertir en una icona

Gairebé qualsevol persona que hagi vist la televisió en les últimes dècades a Espanya sap qui era Raffaella Carrà. Als seus 78 anys, la cantant, coreògrafa, actriu i presentadora de televisió ha tingut una àmplia i reconeguda carrera en el món de l'entreteniment.

Raffaella Maria Roberta Pelloni va néixer a Bolonya el 1943 i l'espectacle es va convertir en la seva passió des de ben petita. Amb 17 anys, el 1960, va debutar al cinema amb la pel·lícula 'La lunga notte del' 1943'. La seva popularitat va créixer tant que fins i tot va arribar a provar sort a Hollywood.

La seva trajectòria als Estats Units no va ser tan bona com s'esperava, cosa que va fer que tornés a la seva Itàlia natal. Va ser llavors, de la mà del director Dante Guardamagna, quan se li va donar el seu pseudònim: Raffaella Carrà.

El seu èxit en el món del cinema es va estancar. Llavors va decidir provar sort en el món de la música i la televisió. Van ser aquests dos àmbits els quals la convertirien en un estel, no només a Itàlia, sinó a tot Europa.

El 1975 va començar a participar en alguns programes a Espanya, com '¡Señoras y Señores!'. El seu èxit va fer que ràpidament tingués el seu propi programa: 'La Hora de Raffaella Carrà'.

La seva carrera va continuar i s'ha mantingut activa pràcticament tot el temps fins al final. A Espanya, el seu últim gran paper va ser com a presentadora a la gala especial de TVE pel seu 60º aniversari, el 2016.

Musicalment també va triomfar a diversos països, entre ells el nostre, amb grans èxits que encara es recorden avui dia. Entre els seus majors èxits es troba 'En el amor todo es empezar', coneguda popularment com a  'Explota Explótame Expló'. I també 'Hay que venir al sur', un altre dels seus temes més recordats a Espanya.

Diverses relacions importants

Durant la seva vida, Raffaella Carrà va mantenir diverses relacions amoroses importants. Destaca la relació que va mantenir amb el futbolista Gino Stacchini, amb qui va estar vuit anys de la seva vida.

També se la va relacionar amb importants noms de la televisió com el productor Gianni Boncompagni o el cantant Little Tony. D'altra banda, Raffaella mai va tenir fills biològics.

Tanmateix, això la va portar a comprometre's seriosament amb les adopcions a distància, o el que es coneix popularment com 'apadrinar'. De fet, aquest tema va arribar a ser tan important en la seva vida que a Espanya va arribar a impulsar diversos espais de televisió per a això.