Primer pla de Raphael durant un concert

Raphael confessa els greus problemes de la seva dona, Natalia

Raphael és un dels artistes més famosos d´Espanya

Raphael ha tingut una vida plena d'èxits, en tots els sentits.

A més de l'espectacular carrera professional que ha llaurat, Raphael té molt clar que l'altre pilar fonamental de la seva vida és la seva família. Des que va conèixer Natalia Figueroa, la seva dona, el cantant no s'ha separat d'ella en cap moment.

Però, al contrari del que tothom pot pensar, la vida del matrimoni no ha sigut fàcil. Durant tots aquests anys, el de Linares i la seva parella han hagut de fer front a diversos problemes, però sempre han estat molt units.

Raphael i la seba dona, Natalia Figueroa
Raphael i Natalia Figueroa sempre han estat molt units | GTRES

Tot i que Raphael és un dels artistes més importants del panorama musical espanyol, mai ha volgut eclipsar la figura de la seva dona. I és que, molt abans de començar la relació amb ell, Natalia Figueroa ja era una dona coneguda al nostre país.

Pertany a una de les famílies aristocràtiques més importants d'Espanya. És filla d'Agustín de Figueroa, marquès de Santo Floro, neta del comte de Romanones i besneta d'Alonso Martínez.

«Natalia té una de les personalitats més acusades del món artístic espanyol. El mer fet que hi sigui present ja garanteix l'èxit. Escriu amb una prosa poètica i moderna, al marge de totes les excentricitats. I a la televisió, parla amb senzillesa i claredat», va dir el diari 'ABC' al seu moment sobre l'esposa de Raphael.

Ara, i aprofitant la celebració dels 60 anys de carrera musical, el cantant ha fet referència a un problema contra el qual la seva dona ha hagut de lluitar durant anys.

Raphael i l'orgull que sempre ha sentit per la seva família

L'artista està molt orgullós de la seva dona, tant, que sempre li ha donat suport en un problema que ella ha hagut de patir durant anys.

Al llarg de la història, la figura de la dona sempre ha estat en un segon pla, i això és una cosa que la periodista no entenia.

Primer pla de Natalia Figueroa amb posat seriós
Natalia Figueroa pertany a una de les famílies aristocràtiques més importants d'Espanya | GTRES

I és que, tot i pertànyer a una de les famílies més importants de l'aristocràcia del nostre país, la neta del comte de Romanones considerava que no estava rebent el tracte que es mereixia.

A final dels anys 80, a Espanya va començar a sorgir un moviment que es deia 'revolució nobiliària' . Hi va haver diverses dones primogènites de l'aristocràcia nacional que van decidir lluitar per aconseguir els títols nobiliaris que els corresponien per naixement i que havien anat a caure en mans dels seus germans petits.

El 1987, es va declarar inconstitucional la preeminència de l'home sobre la dona en la successió nobiliària. Va ser en aquell moment quan la dona de Raphael va decidir reclamar el que era seu.

La mort de la seva germana gran la va convertir en primogènita, però el seu germà petit es va entossudir que el marquesat de Santo Floro l'havia d'heretar ell.

Natalia Figueroa i Raphael somrient a càmera
La dona de Raphael va lluitar molt perquè li atorguessin el marquesat de Santo Floro | GTRES

Natalia, però, no estava disposada a deixar de lluitar. Farta de les imposicions masculines, va donar un cop sobre la taula i va recórrer a la justícia per a reclamar legalment el que li pertanyia.

La lluita en què Raphael també s'ha involucrat personalment

El 1992, i després de rebre una sentència favorable, la periodista va aconseguir que l'Audiència Nacional dictaminés a favor seu. Així doncs, Natalia va rebre el marquesat de Santo Floro, tot i que va haver d'esperar fins al 2006, quan el govern de José Luis Rodríguez Zapatero va aprovar la Llei d'igualtat de sexes, per a signar el títol.

Gràcies a la lluita de dones com Natalia Figueroa, altres cares conegudes de l'aristocràcia espanyola, com Carmen Rossi, Ágatha Ruiz de la Prada, Mercedes Milá, Ana Medina o Almudena de Arteaga, van poder reclamar els títols nobiliaris que els pertanyien.