Primer pla de Raquel Sánchez Silva.

Raquel Sánchez Silva podria anar a presó després de saber-se la veritat sobre Biondo

Raquel Sánchez Silva rep una mala notícia i torna al seu pitjor malson

Raquel Sánchez Silva ha rebut un cop dur relacionat amb la mort del seu marit, el càmera Mario Biondo. Després d'anys de judici, finalment, la justícia italiana ha dictat sentència sobre la raó de la mort de Biondo.

Nou anys després del tràgic succés, el jutge de Palerm encarregat d'instruir el cas dictaminava que el marit de Raquel Sánchez Silva va ser assassinat. Les contradiccions de Raquel han estat determinants per arribar a una conclusió que deixa els familiars de Mario consternats.

Raquel Sánchez Silva és al punt de mira

Raquel Sánchez Silva fa nou anys que no pot posar punt final al seu pitjor malson. El 2013, el seu marit va ser trobat sense vida penjat d'una prestatgeria al pis que compartien. Els investigadors espanyols van dictaminar que es va tractar d'un suïcidi, però la família de l'italià no va acceptar mai aquesta hipòtesi.

Va aconseguir que la justícia italiana reobrís el cas i va asseure Raquel Sánchez Silva a la banqueta com a testimoni. Forenses, criminòlegs i experts van treballar a preu fet per a la família i van aconseguir confirmar que Mario va ser assassinat.

Tot i això, aquesta sentència no produirà cap efecte i es tracta d'una victòria a mitges per als familiars. Ha passat massa temps i no hi ha la possibilitat de trobar els culpables de la mort de Biondo.

Així ho dictamina la sentència i comunicava que s'arxiva el cas «per evidents limitacions processals». Per a la justícia italiana, els investigadors espanyols no van fer bé la seva feina i la instrucció s'hauria d'haver fet el 2013.

El motiu principal rau en «les contradiccions contingudes a les declaracions de la vídua de Biondo». Unes contradiccions que «haurien d'haver induït els investigadors espanyols a fer escoltes telefòniques per determinar la veritat dels fets».

Raquel Sánchez Silva
Raquel Sánchez Silva s'assabenta que el seu marit va ser assassinat. | ATRESMEDIA

Ara no hi ha possibilitat de saber qui va matar el marit de Raquel Sánchez Silva ni les raons que van motivar el seu assassinat. Sens dubte, per a la família es tracta d'un gerro d'aigua freda, ja que encara que la justícia els ha donat la raó, els presumptes assassins continuen solts.

El marit de Raquel Sánchez Silva va ser assassinat

La vida de Raquel Sánchez Silva va fer un tomb el maig del 2013. El seu marit, amb qui feia casada tot just un any, va ser trobat sense vida al domicili conjugal. Va ser declarat com un suïcidi i a Espanya es va tancar el cas.

A Itàlia no va ser així, ja que la família del càmera va aconseguir que la Fiscalia de Palerm el reobrís considerant que hi havia proves d'un possible homicidi. Els informes pericials aportats pel criminòleg Óscar Taruella i experts italians coincidien en apuntar a l'assassinat i la investigació va seguir el curs.

Pel que sembla, Biondo es va veure amb algú al seu domicili amb qui va mantenir alguna discussió. En un moment donat, el presumpte culpable va envoltar el coll amb el cable de la tele i li va provocar una estrangulació completa.

Pla de Raquel Sánchez Silva i el seu difunt marit Mario Biondo
Les contradiccions del testimoni de Raquel Sánchez Silva que haurien d'haver estat investigades. | Europa Press

«Va ser assassinat per mans desconegudes i, posteriorment, col·locat en una posició capaç de simular un suïcidi», dictamina la sentència. D'aquesta manera, l'atenció dels investigadors es va desviar durant gairebé una dècada.

Després de conèixer la sentència, la mare de Biondo assegura que no es rendirà. «No sabem qui el va matar, però almenys li hem tornat la dignitat», explica Santina. «L'assistenta el va trobar mort a casa i la porta estava tancada per dins, així que l'assassí tenia les claus», recalca.

El següent pas de la família és aconseguir trobar els assassins del seu fill i, per això, demana ajuda «perquè es reobri el cas a Espanya».