Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del rei Felip VI.

El rei Felip, contra les cordes: la nova amenaça que preocupa la Casa Reial

El rei Felip s'ha endut un nou disgust familiar

L'any 2014, Felip de Borbó es coronava com a nou rei d'Espanya. Des d'aleshores, el marit de la reina Letícia no ha deixat d'esquivar, minimitzar o solucionar problemes relacionats amb la Casa Reial.

La sentència del cas Nóos, els problemes amb la justícia del seu pare, els constants menyspreus del seu nebot Froilà o el salt de Victòria Frederica al món dels 'influencers'. Aquests són només alguns exemples dels convulsos primers anys de regnat del fill de la reina Sofia.

Foto del rei Felip i la reina Letícia molt seriosos.
Felip i Letícia, seriosos durant la seva estada a la Gran Bretanya. | GTRES
 

Especialment dolorosa és la guerra oberta que manté amb el seu pare, el rei emèrit Joan Carles I. Actualment, el marit de Sofia de Grècia viu a Abu Dhabi, allunyat totalment de la Família Reial espanyola.

Felip VI va prendre la decisió d'apartar el seu pare del dia a dia de la monarquia. Una decisió que es va prendre perquè els problemes de l'emèrit amb la justícia no esquitxessin la corona.

De fet, la relació entre pare i fill és pràcticament nul·la. No hem d'oblidar que Felip, fins i tot, va renunciar a l'herència del seu pare perquè no hi hagi res que pugui esquitxar el seu currículum. A més, no li ha permès tornar al país ni tan sols per atendre alguns dels esdeveniments més importants.

El rei Felip s'enfronta a una nova provocació del seu pare

L'últim cop que Felip va poder coincidir amb el seu pare va ser durant el funeral d'Isabel II, i la veritat és que no va ser una trobada gens agradable.

Ara, el marit de la reina Letícia té un altre maldecap i una altra vegada ha estat el seu pare l'encarregat de posar contra les cordes el seu fill.

I és que, aprofitant el Mundial de futbol que se celebra a Qatar, l'emèrit va proposar de desplaçar-se fins a aquest país per presenciar el debut de la Selecció Espanyola contra Costa Rica.

Joan Carles
Fa moltes setmanes que el rei rumia seriosament la seva tornada a Espanya. | GTRES
 

Està prevista la presència de Felip en aquest partit. I com que fa un temps es va prendre la decisió de no barrejar l'actual rei amb l'emèrit, el pare d'Elionor ha hagut de denegar-li la petició. La Casa Reial no vol que hi hagi cap fotografia de tots dos junts i, per aquest motiu, li prohibeixen que viatgi a Qatar per veure l'Espanya-Costa Rica.

El problema és que, encara que se l'hagi vetat, temen que es presenti igualment. El partit de l'equip de Luis Enrique se celebrarà aquest dimecres a la tarda i en sortirem de dubtes. Se saltarà Joan Carles la prohibició del seu fill?