Les paraules de Felip a un treballador que sortiran molt cares

El monarca s'excedeix verbalment en una visita a Mercamadrid

El rei Felip VI
El rei Felip s'ha aproximat de manera molt poc formal als treballadors de Mercamadrid | Catalunya Diari

Diuen que la confiança fa fàstic, i pot ser que tinguin raó. Públic i notori és que des de la seva arribada al tron d'Espanya, el rei Felip VI ha intentat distanciar la seva figura de l'allargada ombra del seu pare. Sobretot pel que fa als assumptes de faldilles i als comptes secrets a bancs suïssos.

Però també és cert que algun vell tic de Joan Carles I si sembla haver-se-quedat.  Una de les coses més característiques de la personalitat pública del rei emèrit era la seva tremparia: aquest tractar a tots els seus súbdits com si els conegués de tota la vida, amb certa desimboltura i familiaritat fora de tota norma protocol·lària.

De visita a Mercamadrid

Aquest dijous de matinada, el monarca i la reina Letícia van realitzar una visita a Mercamadrid per conèixer de primera mà com és la plataforma més gran de distribució d'aliments de la capital. Acompanyats de la ministra d'indústria, comerç i turisme Reyes Maroto i de l'alcalde de Madrid Martínez Almeida, la parella reial va estar veient la zona de distribució de fruites, hortalisses i peix.

Van aprofitar per saludar a diversos dels treballadors que s'encarreguen de l'abastament alimentari en pràcticament tots els mercats i supermercats de la ciutat. Vestits amb guants i mascaretes, i xocant els colzes en lloc de les tradicionals encaixades de mans, i per descomptat sense petons de cap mena, els monarques van poder fer-se una idea aproximada del funcionament diari d'un centre logístic de semblant magnitud i importància.

De la familiaritat a la grolleria només hi ha un pas

L'incident es va produir quan Felip, habitualment sempre tan sobri i protocol·lari en la majoria de les seves aparicions públiques, li va dir a un dels treballadors: «No heu parat res, 'macho'».

El comentari ha suscitat malestar en alguns sectors, ja que una cosa és ser simpàtic, i una altra passar-se de la ratlla i parlar-li a l'altre com mai consentiries que aquest altre et parli a tu.


Comentaris

envia el comentari