El rei Felip, dessolat: mor Maria Immaculada de Borbó, una altra familiar seva

La família Borbó ha perdut a diversos membres durant aquesta crisi del coronavirus

El Rei Felip VI durant un acte oficial amb l'aspecte seriós
El rei Felip VI ha perdut a una altra familiar | Catalunya Diari

La crisi del coronavirus ha comportat un elevat nombre de contagiats i de morts. Moltes famílies han perdut a éssers estimats durant la pandèmia, bé per aquesta mateixa o bé per altres causes, i entre aquestes es troba la de Borbó, la del rei Felip VI . En concret, fins al moment en el si d'aquesta han perdut la vida la germana i la mare d'Olivia de Borbó, Cristina Elena de Borbó i Beatrice Borbó respectivament; la princesa Maria Galitzine, Maria Teresa de Borbó i Diana de Borbó.

Ara, però, a aquestes acaba de sumar-se una mort més. Ens estem referint a la de Maria Immaculada de Borbó-Dos Sicilias Lubomirska, que ha mort als 83 anys. Aquesta dona, nascuda a Varsòvia i que va ser filla de la princesa polonesa Cecília Lubomirska, era cosina de l'àvia materna de l'actual monarca Felip VI —Maria de la Mercè de Borbó i Orleans—, motiu pel qual era tia segona del rei Joan Carles I.

És cert que Maria Immaculada sempre es va mantenir allunyada dels focus mediàtics perquè va preferir estar centrada en la seva família, la qual va formar amb Miguel García de Sáez, amb qui va tenir dos fills: José Luis i Ilia.

Maria Immaculada de Borbó al costat del seu marit, Miguel García de Sáez
Maria Immaculada de Borbó al costat del seu marit | Catalunya Diari

No obstant això, aquesta discreció es va esfumar quan, sense voler-ho, es va convertir en notícia allà per 2013 quan va ser imputada en l'anomenada Operació Emperador, que va ser un cas d'una important xarxa de corrupció. En concret, va consistir a introduir diners opacs de Suïssa a Espanya a través de la figura xinesa de Gao Ping.

D'altra banda, cal conèixer que, al llarg de la seva vida, va ser molt puntual la relació que va mantenir amb la Família Reial. No obstant això, aquest fet no va impedir que no acudís com a convidada a les noces dels reis Felip i Letícia, a la de la infanta Elena amb Jaime de Marichalar i a la de la infanta Cristina amb Iñaki Urdangarin. Això sense oblidar que l'ara monarca i la seva mare, la reina Sofia, no van dubtar a acudir al tanatori i al posterior funeral quan recentment va morir la germana de Maria Immaculada.


Comentaris

envia el comentari