YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

Felip VI renuncia a la seva herència i elimina l'assignació oficial de Joan Carles

La decisió arriba després dels escàndols publicats sobre Joan Carles

El rei Felip VI intervé des del Congrés dels Diputats en l'obertura de la tretzena legislatura.
Felip Vi ha decidit renunciar a la seva herència personal després dels escàndols del seu pare | Europa Press

El Rei Felip VI ha decidit renunciar a l'herència de Joan Carles «que personalment li pogués correspondre», ha anunciat aquest diumenge la Casa del Rei, en un comunicat en què també avança que Joan Carles deixa de percebre l'assignació que té fixada als Pressupostos de la Casa de S.M. el Rei.

La decisió del monarca arriba després que s'hagi fet pública la informació on s'especifica que és el segon beneficiari de la Fundació Lucum a través de la qual el rei emèrit va percebre 100 milions d'euros d'Aràbia Saudita. També ha renunciat a «qualsevol actiu, inversió o estructura financera que puguin no estar en consonància amb la legalitat o amb els criteris de rectitud i integritat que regeixen la seva activitat institucional i privada i que han d'informar l'activitat de la Corona».

Felip VI, beneficiari de dues fundacions

Diversos mitjans havien fet públiques informacions que situaven a Felip VI com a beneficiari de dues fundacions: Zagatka i Lucum. En el primer cas, el de Zagrka, Felip VI afirma que ho desconeixia però que renuncia a ella.

Pel que fa al cas de Lucum, ha indicat que va conèixer la informació el març del 2019 per un despatx d'advocats i que a l'abril va comparèixer davant notari per posar en manifest que havia enviat una carta al seu pare on assenyalava que «si fos certa la seva designació o la de la Princesa d'Astúries com a beneficiaris de la citada Fundació Lucum, deixaria sense efecte tal designació, manifestant igualment que no acceptaria cap participació o benefici d'aquesta entitat».

Javier Sánchez-Junco Mans, l'advoca de Joan Carles

El rei emèrit Joan Carles «ha designat per a la seva representació l'advocat Javier Sánchez-Junco Mans». Així, afirma que «en l'exercici del dret a la defensa», serà a partir d'aquest moment l'advocat «el qui procedeixi a donar compte públicament de les informacions que li puguin afectar i es considerin procedents». El comunicat afirma també que Don Joan Carles ha demanat «que es faci públic» que «de les dues Fundacions anteriorment citades en cap moment va facilitar informació» al seu fill.


Comentaris

envia el comentari