URGENT

🚔 Els Mossos desarticulen un grup «violent i organitzat» implicat en els greus aldarulls

El rei Felip trenca amb la seva germana després del seu dia de Reis

La infanta Helena ha viatjat fins a Abu Dhabi amb motiu de l'aniversari de Joan Carles I

Foto oficial del Rei Felip VI
La infanta Helena ha viayjay fins a Abu Dhabi | GTRES

Amb motiu del 83 aniversari de Joan Carles I, la infanta Helena s'ha desplaçat fins a Abu Dhabi. Un viatge que sembla que no li ha agradat gens al rei Felip VI. Segons han informat fonts pròximes a l'emèrit a 'Vanitais', la primogènita de la reina Sofia va posar rumb fins allí el diumenge passat, 3 de gener, on es troba el seu pare perquè no passés només la seva nova tornada al sol.

Un viatge que sembla que no ha estat plat de bon gust per al rei Felip ni per a la seva família. Des de la casa reial han deixat clar la posició de la infanta Helena. Després de ser qüestionats per aquest assumpte, des de la Zarzuela han subratllat que ells només s'ocupen de la Família Reial i han destacat que la primogènita de la reina Sofia ja no en forma part. Tot i que l'emèrit sí que en forma part, també han indicat que no comentaran res al respecte.

Des de la proclamació de Felip VI, la Família Reial va quedar limitada a Felip, Letícia, la princesa d'Astúries, la infanta Sofia i els reis Joan Carles i Sofia. Des de llavors, les infantes Helena i Cristina només formen part de la família del rei i no poden desenvolupar activitats de caràcter institucional.

La infanta Helena repeteix patró de viatge

Encara que ja s'especulava amb anterioritat la possibilitat que Joan Carles I no passés només el seu aniversari sol, el viatge de la infanta Helena s'ha caracteritzat pel secretisme i l'hermetisme. La visita de la seva primogènita ha alleujat el sentiment de soledat que envolta el pare de Felip VI i ha estat la fidel demostració que la seva filla gran segueix sent el suport més gran per al seu pare.

Per arribar fins al lloc on es troba l'emèrit, la infanta Helena ha realitzat gairebé el mateix trajecte que va fer a finals de novembre, en el seu primer viatge als Emirats Àrabs. La primogènita de la reina Sofia no ha fet un viatge directe fins a Abu Dhabi. S'ha desplaçat primer fins a Dubai i des d'allà ha posat rumb fins al refugi de Joan Carles.

Aquesta elecció es deu al fet que el govern espanyol no emet visats per a turistes que vulguin anar a la capital dels Emirats Àrabs. A més, les persones que vulguin visitar a un familiar o viatgin per motius laborals han de presentar un permís especial.

L'Ambaixada de país també ha assenyalat a 'Vanitais' que els que arriben a Abu Dhabi han de realitzar una quarantena estricta i portar una polsera amb la qual se'ls fa un seguiment.

En canvi, sí que és possible viatjar com a turista a Dubai sense presentar cap permís especial. Per aquest motiu, la infanta Helena s'ha desplaçat fins allà, on només ha hagut de presentar una prova PCR negativa realitzada almenys 96 hores abans del vol, per poder visitar el seu pare i des d'allà ha posat rumb fins a la capital dels Emirats àrabs.

Tot i que no es pot confirmar res de moment, no es descarta l'opció que la infanta Cristina també hagi viatjat fins a Abu Dhabi per visitar al seu pare.

Els majors suports de Joan Carles I

Joan Carles I porta refugiat a Abu Dhabi des del seu exili el passat mes d'agost. Les seves filles eren de les poques persones que coneixien els detalls de la seva nova vida i, per aquesta raó, es van passar els dies previs animant-lo amb constants visites.

La infanta Helena i la infanta Cristina van ser els majors suports per al seu pare abans de marxar fora del país. Cap de les dues el va deixar sol durant les setmanes abans que posés rumb als Emirats Àrabs. Malgrat viure fora, la dona d'Iñaki Urdangarin va arribar abans del previst a Espanya el passat estiu per aprofitar tot el temps com fos possible amb el seu pare. Ara, les possibilitats que hi hagi viatjat fins a Abu Dhabi per visitar l'emèrit són molt altes encara que no s'ha pogut confirmar res.


Comentaris

envia el comentari