Inés Arrimadas amb el rei Felip VI al Palau de la Zarzuela durant el procés d’investidura (11-12-19)

El rei Felip sorprèn amb la seva pregunta més íntima a Arrimadas

La líder de Ciutadans s'ha reunit amb el rei per parlar sobre la investidura i ell ha aprofitat per saber més sobre la seva situació personal

Inés Arrimadas s’ha sentit reina per un dia.  La líder de Ciutadans des de la dimissió d’Albert Rivera ha assistit al Palau de la Zarzuela per reunir-se amb el rei Felip VI, tal com la resta dels seus companys polítics. El rei, però, va parlar amb ella com si fos un vell conegut i no va dubtar en preguntar-li pel seu conegut embaràs.

Segons afirma el digital ‘Informalia’, la cap del partit taronja no hauria fet una reverència abans de donar-se la mà amb el rei,  un gest que ha estat molt comentat entre els diferents mitjans de comunicació que es trobaven al lloc. 

Un any políticament dur

L’any 2020 serà un any difícil per Arrimadas. Comença liderant un partit que compta amb la davallada més gran del Congrés, amb només 10 escons de representació després de perdre gairebé 50 en les passades eleccions.  A més, durant les últimes setmanes ha trucat en diverses ocasions a Pedro Sánchez perquè «miri al centre», però el president del Govern en funcions no ha pogut contestar-li, tot i que s’espera que ho faci «en els pròxims dies». Tot i que la seva vida política no està passant pel seu millor moment, el cert és el l'èxit més gran l’està adquirint a la seva vida personal.

Políticament, Arrimadas haurà de lluitar per aconseguir la força que el partit taronja ha perdut arran les últimes eleccions. Ella, per, sort, té les coses clares: «No lideraré un partit en el qual no cregui».  Afirma que l’únic que necessita Ciutadans és «demostrar» que és una formació de centre i, sobretot, que és «útil». «No crec que s’hagi de fer un nou partit, ni canviar la ideologia, però fa falta canvis estructurals».

Albert Rivera i Inés Arrimadas al Congrés dels Diputats durant el debat d'investidura (23-07-19)
Arrimadas haurà de començar l'any intentant que Ciutadans torni amb més força al Congrés | GTRES

Afirma que «s'ha partit la cara» a Catalunya

Amb la possible investidura de Sánchez en les pròximes setmanes, Arrimadas segueix apostant per un pacte PP, PSOE i C’s «moderat i constitucionalista». Precisament aquesta serà la seva proposta quan es reuneixi amb líder del PSOE al Congrés el pròxim dilluns, el mateix dia que el socialista es reuneix amb el president del PP, Pablo Casado.

 Ha destacat, també, que ella mateixa  «s’ha partit la cara» a Catalunya «per defensar la igualtat dels espanyols» visquin on visquin.  Així, justifica la seva negació a un pacte de Govern entre el PSOE i Podemos, argumentant que aquests últims «consideren que hi ha territoris de primera i de segona» i que alguns «poden tenir privilegis». Considera que una coalició d’esquerres seria la ruïna pel país: «Jo no vull això per Espanya, jo vull estabilitat».

El seu nouvingut, un oasi entre la tensió 

Arrimadas mai ha ocultat el seu amor cap als nens, i sempre s’ha mostrat amb moltes ganes de formar una família. Ara, el seu somni està a punt de fer-se realitat. Ella i el seu marit, Xavier Cima,  seran pares del seu primer fill en els pròxims mesos després d’una relació de diversos anys que va celebrar-se amb una boda a Jerez de la Frontera.

Inés Arrimadas i el seu marit, Xavier Cima, passejant per Barcelona (9-11-19)
La parella va sorprendre amb la seva relació perquè les seves idees polítiques són molt contràries | GTres

El rei no va dubtar a preguntar-li pel seu embaràs en el moment en què la va veure, sabent que la notícia és coneguda nacionalment. La resposta de la política ressalta que no ha estat tan fàcil com el que aparenta. Així, parlant tranquil·lament amb el rei, ha confessat que  ara es troba millor però que les primeres setmanes se li van presentar amb alguns dolors i molèsties. 

La relació amb el seu marit sempre ha estat una gran ironia, ideològicament parlant. Si bé Arrimadas és una defensora de la unitat d’Espanya, Cima és un nacionalista convençut: exdiputat de CiU. Precisament va ser durant la seva vida política al partit d’Artur Mas on va conèixer la seva futura parella. Ara, el matrimoni està vivint a Madrid, després d’allunyar-se del que el seu partit denominava com «ambient irreparable» de Catalunya. Tot i això, Arrimadas segueix viatjant a Barcelona cada setmana per «estar amb els seus». El mateix succeeix amb Jerez de la Frontera, on també té família.

En definitiva, tant la seva vida personal com professional fa que es converteixi en una «rodamón», com ella mateixa es defineix a Instagram. Caldrà veure quin paper ocupa a la formació taronja quan neixi el seu fill, ja que podria abandonar la política per centrar-se en la seva família i el seu futur nouvingut, tal com va fer fa unes setmanes el mateix Rivera, també futur pare amb Malú, la seva parella.

També et pot interessar...