El rei Joan Carles celebra els 81 anys amb dues festes especials

El rei emèrit ha festejat el seu aniversari amb els seus amics més lleials i discrets, entre els quals hi havia Miguel Arias, i també amb la seva família

Un any més, el rei emèrit Joan Carles I ha volgut festejar el seu 81è aniversari  en companyia dels seus éssers estimats. Encara que no hi ha hagut una celebració oficial per part de la Casa Reial, segons ha avançat 'La Coctelera', Joan Carles I  ho ha celebrat per partida doble.

El rei Joan Carles anticipa la celebració amb els seus amics

Uns dies abans de celebrar el seu aniversari amb la família, el rei emèrit s'ha volgut anticipar i ho ha celebrat amb els seus amics amb un dinar a la finca Las Jarillas. Segons ha informat la revista 'Vanity Fair', és una finca molt especial per al monarca, ja que es tracta de la primera llar del rei quan va arribar a Espanya des de Portugal amb només deu anys.

El rey Juan Carlos I ha celebrado su 81 aniversario
El rei Joan Carles ho ha celebrat primer amb els seus amics a la finca Las Jarrillas | CATALUNYADIARI.CAT

 

Es tractava d'un dinar organitzat pel seu millor amic, Miguel Arias, propietari del restaurant Flanigan, freqüentat habitualment pel monarca. Arias i el rei emèrit són amics des dels anys 80, quan tots dos s'ajuntaven a Puerto Portals on gaudien de la seva afició per la gastronomia i l'esport. Aquesta amistat, però, va més enllà, ja que el rei Joan Carles Miguel Arias es coneixen des que eren nens.

Miguel Arias junto al rey emérito
Miguel Arias, el millor amic del rei emèrit, va organitzar un dinar per celebrar l'aniversari del rei emèrit | CATALUNYADIARI.CAT

 

A la cita no hi van voler faltar els amics més lleials i discrets del monarca: empresaris, membres de mitjans de comunicació com Carlos Herrera, i fins i tot del món de l'espectacle com José Mota o alguns esportistes que són molt amics de Joan Carles. Els que no hi van assistir van ser el rei Felip VI i la reina Letícia. El rei Joan Carles va justificar l'absència del seu fill dient que el rei es trobava indisposat, però no va justificar l'absència de la seva jove, la qual cosa demostra que la relació entre tots dos continua sent delicada.

Més notícies relacionades: «La Casa Reial desmenteix el sou anual de 102.000 euros de la Princesa Elionor»

L'endemà, celebració amb la família

Després de celebrar una festa d'aniversari amb els seus amics, li tocava celebrar-ho amb la seva família. En aquest cas, a la cita no hi van faltar les seves dues filles, les infantes Helena i Cristina. La infanta Cristina es va tornar a reunir en una celebració amb els membres de la seva família, encara que el seu marit, Iñaki Urdangarin, està arrestat a la presó de Brieva. Això, juntament amb el fet que la infanta també va passar el Nadal a la Zarzuela, demostra que el rei emèrit s'ha apropat més a la seva filla. Malgrat això, és difícil veure la infanta Cristina compartint actes amb els reis actuals.

La infanta Cristina vuelve poco a poco a formar parte de la Casa Real
La infanta Cristina ha celebrat el Nadal amb la família a la Zarzuela | CATALUNYADIARI.CAT

 

Més notícies relacionades: «La infanta Cristina celebrarà el Nadal en família a la Zarzuela»

A més, també vam poder veure el fill de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, Joan Valentí, acompanyant la reina Sofia   al concert benèfic que va tenir lloc al Teatro Real de Madrid.

La reina Sofía junto a su nieto Juan Valentín
El net de la reina Sofia, Joan Valentí, la va acompanyar en un concert benèfic al Teatro Real de Madrid | CATALUNYADIARI.CAT

 

També va ser una alegria per a la infanta Helena després de veure reduïdes les seves aparicions amb els membres de la Casa Reial, ja que fins i tot va haver de celebrar els 55 anys amb els seus fills i amics més propers.

Infanta Elena
La infanta Elena va celebrar els 55 anys amb els seus fills i amics més propers | Europa Press

 

Encara que s'ha informat que el rei Joan Carles I ha celebrat els 81 anys amb la seva família, altres —com ara Jaime Peñafiel, a 'Viva la vida'— afirmen que el rei va celebrar el seu aniversari tot sol i que només va festejar-ho amb els seus amics.

Més notícies relacionades: «Els reis van fer un viatge al Carib dies després dels atemptats de Madrid»

El rei Joan Carles ha tingut un any carregat d'actes oficials

Aquest any ha estat d'allò més mogudet per al rei emèrit, que ha vist incrementar la seva agenda oficial. L'hem pogut veure en nombrosos actes, tant en solitari com acompanyat de la seva dona, la reina Sofia, com ara en l'acte commemoratiu del 40è aniversari de la Constitució Espanyola, on va rebre una gran ovació pel seu paper en la transició espanyola.

Los reyes en el 40 aniversario de la Constitución Española
El rei emèrit va rebre una gran ovació pel seu paper en la transició espanyola durant l'acte commemoratiu del 40è aniversari de la Constitució | CATALUNYADIARI.CAT