Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El rei Joan Carles, content per haver ampliat la seva agenda

Segons un estudi de 'El Plural' estaria cobrant un total de 12.000 euros per cada acte

La infanta Elena, el rey Juan Carlos I y su hermana la infanta Pilar durante las fiestas de San Isidro, en mayo de 2018 en Madrid.
El Rei Joan Carles ha tornat a adquirir protagonisme | Cedida
 

El rei Joan Carles va ser el protagonista indiscutible el dia del 40 aniversari de la Constitució ja que per fi ha pogut ampliar la seva agenda. L’any 2018 -que, a més, coincidia amb el seu 80 aniversari- havia de ser el seu any de descans en el que en un principi es dedicaria a la rehabilitació de la seva figura. Però al final va rectificar al rebre un gran nombre de crítiques.

El passat dimarts va tornar a aparèixer per presidir l’entrega dels Premis d’Economia que porten el seu nom. El va rebre Carmen Reinhart, l’economista d’Estats Units d’origen cubà. Últimament, Joan Carles es mostra mes content i satisfet, ja que a cada acte es demostra que està rebent un gran recolzament per part de la ciutadania.

Tot i que no pot deixar el seu bastó per sortir al carrer, està content per poder continuar amb les obligacions de la seva agenda que en un moment donat va haver de parar. La seva rehabilitació també funciona i cada cop se sent millor i més àgil.

Un 2018 ple de canvis

El 2017 el tancava sentint-se exclòs i oblidat per la seva pròpia família, treballadors i assessors, i començava l’any amb un sentiment més amarg que poc a poc ha solucionat. Ha arribat a aquest any recuperat de salut, i fins i tot se l’ha pogut veure tornant a gaudir d’una de les seves passions: navegar.

El seu entorn ha informat a diferents mitjans de comunicació que la jubilació l’ha permès cuidar-se i centrar-se en la rehabilitació, un fet que ha produït uns resultats increïbles.

Davant aquesta millora i la seva agitada vida social, cada cop es més gran el recolzament a Joan Carles, el que fa que tingui una actitud molt positiva. El Rei porta una ritme de vida molt actiu i tanca l’any amb més aparicions i molts canvis positius.

  • Tambié pots llegir: Felip VI parla sobre l'absència del seu pere a Palma de Mallorca

Tancarà desembre amb una agenda completa

Ahir se’l va tornar a veure en un acte on els Reis van presidir el sopar en honor dels guanyadors dels premis periodístics que concedeix anualment el diari ‘ABC’.

En aquests premis es reconeixen els millors treballs periodístics publicats  per empreses editores als seus mitjans i la trajectòria professional, a l’any 2017 en les categories habituals de periodisme, periodisme gràfic o dibuix.

 

El Rei cobraria 12.000 euros a cada acte

‘El Plural’ va fer públic el passat més de setembre  les escandaloses xifres que cobraria el Rei Joan Carles per cada acte al que apareix. Segons les dades oficials que consten a la web de la Casa Real en quant a la distribució del total, el Rei rebria 242.769 euros bruts al 2018, Letícia 133.530 euros i el Rei Joan Carles I 194.232 euros.

Per altra banda, ‘Vanitatis’ va calcular quant cobra Joan Carles I per acte des que per la seva abdicació va rebaixar força la seva presència pública. Dels 109 actes que va protagonitzar al 2014, any de la seva abdicació, als més de 20 actes al 2018. Comptant uns 17 actes a l’any, cobraria un total de 194.232 euros, el que equival a uns 12.000 euros per esdeveniment.

  

  • També pots llegir: La nova actitud que Letícia ha adoptat pel bé de la Casa Reial