YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La decisió de Joan Carles I que portarà més polèmica després del discurs de Felip VI

L'emèrit va veure en directe el discurs del seu fill durant la nit de Nadal

El Rei Joan Carles I molt seriós
Joan Carles tindria previst tornar a Espanya després de rebre la vacuna del coronavirus | GTRES

El rei emèrit Joan Carles té previst tornar a Espanya després de posar-se la vacuna del coronavirus, que ja està començant a administrar-se a Abu Dhabi. El rei emèrit va decidir quedar-se al país àrab durant aquest Nadal per por del coronavirus, però quan li subministrin la vacuna, pensa tornar al nostre país. A més, segons ha revelat una font molt pròxima a l'emèrit al mitjà ‘El Español’, Joan Carles s'ha mostrat content pel discurs que el seu fill Felip VI va donar durant la nit de Nadal. 

«Joan Carles també volia veure què passava. Li havien explicat -encara té amics dins de Zarzuela, i molts- que en el govern estaven pressionant al Rei perquè digués una cosa explícita sobre ell, així que estava també nerviós», ha confessat un amic de l'emèrit.

Orgullós del discurs del seu fill

No obstant això, en el seu discurs el rei va trobar la fórmula de fer referència al seu pare sense esmentar-lo directament, expressant la frase: «Els principis ètics estan per sobre dels llaços familiars».

«Ell estava content. Feia broma per telèfon l'endemà dient que aquesta fórmula ja l'havia usat ell quan va haver de dir en el seu discurs de Nadal de 2010 alguna cosa sobre Urdangarin, però sense citar-ho», asseguren des del seu entorn al citat mitjà. Les fonts afirmen que el rei emèrit està content i orgullós per com el seu fill ha solucionat la situació després que el govern pressionés al Rei perquè digués una cosa explícita sobre el seu pare.

Es va tractar del discurs de Nadal que més expectació ha creat des que Felip VI va pujar al tron, i que va batre tots els rècords d'audiència tant seu com del seu pare, sumant més de 10 milions d'espectadors que ho van veure per la nit de Nadal.

A més, el rei emèrit segueix sense veure just el motiu pel qual s'ha hagut d'exiliar forçosament, perquè atenint-se a la justícia, encara no li han condemnat per res, ni tan sols l'han acusat. De moment, només està sent investigat mentre ell sent que li estan tractant com un delinqüent sense respectar la seva presumpció d'innocència.

El Nadal singular del rei emèrit

El rei emèrit, segons ha revelat ‘El Español’, va estar a punt de poder celebrar la nit de Nadal amb part de la seva família, concretament amb la infanta Helena i els seus dos fills, Froilà i Victòria Frederica, que tenien pensat viatjar fins a Abu Dhabi per a reunir-se amb ell. Tot i això, en l'últim moment van decidir quedar-se a Espanya i sopar a Zarzuela juntament amb la reina Sofia i la seva germana, la princesa Irene.

Significa això que el rei emèrit va sopar sol en la seva luxosa habitació de l'hotel? Doncs sembla que no, perquè Joan Carles té molts amics en aquest país i va acceptar la invitació de sopar amb un empresari amic seu d'origen anglès, amb qui manté una amistat des de fa anys, que els ha portat a compartir safaris i caceres pel món. Va decidir sopar amb ell, la seva dona i la seva filla, això sí, amb la condició de poder veure el discurs del seu fill.

Qui li havia de dir a Joan Carles que es veuria en aquesta situació fa tan sols uns anys, quan el rei gaudia de tota la família al complet al voltant d'ell, en el Palau de la Zarzuela? Als seus 83 anys, el rei s'ha vist en una situació que mai hagués imaginat en la seva vida, passant el Nadal en l'exili, en plena pandèmia mundial, en un país estranger i apartat de la seva família, mentre al seu país dubten de la seva integritat, el seu llegat es veu qüestionat i es posa en dubte la Corona.


Comentaris

envia el comentari