El Rei Joan Carles enganxat a una coneguda aplicació durant el confinament

Té por al coronavirus i ganes d'anar-se'n d'Espanya

Joan Carles I en un funeral
Joan Carles I xateja molt pel WhatsApp | LND

La covid-19 no distingeix entre classes socials. Tots podem emmalaltir, però sabem que els casos més greus es donen entre les persones majors de setanta anys. I si el pacient passa dels vuitanta, té moltes paperetes per morir. El Rei emèritja ha complert els vuitanta-dos, i de fet, forma part del que es diu població d'alt risc.

Des que va començar l'actual estat d'alarma, Joan Carles I està confinat i mort de por. Així devia sentir-Lluís XVI durant la revolució francesa. De fet, han estat milers d'espanyols de la seva generació els morts en aquesta pandèmia. Entre ells també alguns dels seus millors amics com Carlos Falcó oAlfonso Cortina.

Mata el temps amb el WhatsApp mentre planeja anar-se'n del país

El més segur és que després de tots els escàndols econòmics que van sortir just abans del confinament, Joan Carles creu que la vida a palau és ara com una presó de la qual desitja sortir quan li sigui possible.

En els últims mesos, la imatge de la monarquia espanyola s'ha vist afectada, i fins i tot el seu propi fill Felip VI ha hagut de renegar de la seva figura per protegir la institució. Es podria dir que el rei emèrit es troba sol i acorralat. La relació amb els reis i la reina Sofia és inexistent. Així les coses, podria estar pensant en anar-se'n d'Espanya de forma permanent. El lloc escollit podria ser la República Dominicana, ja que allí hi té bons amics entre els grans magnats de la indústria sucrera.

El que va ser un dels reis més estimats d'Espanya, podria acabar els seus dies a l'exili. Però tot això haurà d'esperar al fet que la crisi sanitària sigui superada. Per moltes ganes que tingui de fugir de tot, les actuals circumstàncies li impedeixen moure's, de moment, de la Zarzuela.

Tot i això, sembla que mentrestant el rei es passa hores entretenint-se amb l'aplicació de missatgeria instantània 'WhatsApp' a la qual diuen que està «enganxat», així com aprofita per realitzar trucades de vídeo amb les seves amistats més íntimes.


Comentaris

envia el comentari