El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu

Joan Carles, abatut a l'estranger per la pèrdua d'un dels seus millors amics

El seu amic va ser testimoni de la seva relació amb Corinna

Aquest dilluns el rei emèrit d'Espanya va rebre una tràgica notícia. Un dels seus millors amics i dels seus més fidels confidents va morir als 91 anys. Joan Carles lamenta per no haver pogut acomiadar-se com cal d'ell. Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, després d'una molt llarga malaltia, va perdre la vida ahir, 28 de setembre. Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah era l'emir de Kuwait des del 2006 i va ser el seu ministre d'Afers exteriors durant més de quatre dècades, resistint, fins i tot, la invasió de l'Iraq de l'any 1990, que es va considerar la primera guerra del Golf Pèrsic.

Abans de morir, però, va tenir temps de lliurar algunes de les seves responsabilitats al seu germà, el príncep hereu Sheikh Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, qui se suposa que el succeirà en el tron, malgrat els seus 83 anys. La defunció d'aquest emir no és una notícia externa al nostre país, ja que al mandatari li unia una estreta relació amb Joan Carles des de fa molts anys, tant afectiva com econòmica.

L'emir de Kuwait testimoni dels viatges del rei emèrit amb Corinna

Precisament, Kuwait és un dels sis països que el monarca va voler visitar de manera oficial abans d'anunciar la seva abdicació, per a reforçar llaços i amistats abans de jubilar-se. Va visitar Unió dels Emirats Àrabs, Kuwait, Oman, l'Aràbia Saudita i Catar, nacions que formen el Consell de Cooperació del Golf, i amb les quals el monarca emèrit va establir moltes relacions comercials, algunes de les quals estan sent actualment objecte de recerca per part de la Fiscalia suïssa, tal com apunta Vanitatis.

A més dels nombrosos viatges que ha realitzat el rei emèrit al país àrab, el seu amic Sabah ha estat testimoni del romanç entre Joan Carles i Corinna Larsen, ja que gran part dels seus viatges secrets van ser a Kuwait.

Una relació que també és objecte indirecte de la recerca del fiscal Yves Bertossa per un assumpte rellevant: segons la declaració de Corinna, va poder retornar al rei emèrit els gairebé cinc milions d'euros que li havia prestat per a comprar-se una casa i reformar-la perquè al seu torn havia rebut gairebé la mateixa quantitat de l'Estat de Kuwait.