Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Rey Juan Carlos en un coche

Asseguren que Joan Carles I vol fugir d'Espanya per culpa de Felip VI

El rei emèrit s'hauria plantejat marxar del país després que el seu fill, Felip VI, renunciés a la seva herència pels escàndols

El rei Joan Carles en un cotxe
El rei Joan Carles planeja fugir d'Espanya pels últims escàndols | CatalunyaDiari

El rei emèrit, Joan Carles,  podria estar plantejant-se la possibilitat de fugir d'Espanya després dels  últims escàndols que li han costat la seva ja malaurada reputació, la seva relació amb  el seu fill i que ell hagués de renunciar a la seva herència per evitar la caiguda de la Corona com a institució. 

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Ara bé, si bé fa unes setmanes semblava que el rei emèrit podria marxar a Sanxenxo, localitat gallega on passa gran part del seu temps, i convertir-la en la seva residència habitual, noves informacions apunten que el borbó podria estar pensant en un lloc bastant més allunyat per marxar.

L'afició del rei emèrit a la vela i altres esports nàutics l'havia portat a visitar en constants ocasions el poble costaner situat a les Rías Baixas.  Cada estiu era habitual veure Joan Carles passejar-se per aquesta petita localitat on compta amb un cercle molt íntim de bons amics, com el president del Club Nàutic de Sanxenxo, Pedro Campos.

No obstant això, com hem pogut conèixer gràcies a un extens reportatge publicat al número de maig de la revista 'Vanity Fair',  el rei hauria estudiat una destinació més llunyana després de l'escàndol sorgit arran dels seus comptes a l'estranger.

Escapar de Sarsuela

El reportatge publicat a 'Vanity Fair' i signat per David López tracta diversos aspectes importants sobre el cas Corinna i l'últim escàndol de Joan Carles per la seva opacitat financera, assenyalant entre altres qüestions que «a Palau diuen que Joan Carles estava literalment 'aferrissat' de Corinna. El rei ha generat molta brutícia per fer-se ric. I Corinna és part d'ella».

Segons assenyala el reportatge, diverses persones properes a la Casa Reial van filtrar com va viure Joan Carles el comunicat emès per Felip VI, en què es desmarcava del seu pare renunciant a la seva herència.

«Joan Carles desitjava fugir però de forma permanent. Escapar de Sarsuela, on la seva relació amb els reis i Sofia no existeix», assenyalen les fonts a 'Vanity Fair'.

No obstant això, com hem pogut saber a través d'aquest text, Sanxenxo no era la primera opció del rei, que pensava «anar-se'n a República Dominicana,  on té bons amics, magnats del sucre», exposa el reportatge.

No sabem si finalment el rei ha pensat a traslladar el seu domicili, de forma permanent, fora de Sarsuela, la veritat és que davant l'actual situació de crisi sanitària aquesta possibilitat sembla complicada i podria revifar la crisi institucional de la monarquia al nostre país.