El rei Joan Carles tem acabar en una cadira de rodes com la seva mare

Fa uns dies va entrar en cadira de rodes a una clínica per fer-se una revisió rutinària
Don Juan Carlos I no tiene derecho a pensión
El rei Joan Carles té por a no poder caminar  | CatalunyaDiari

Si hi ha una part del cos que li ha suposat més maldecaps al rei Joan Carles durant els últims anys, són els seus malucs. El monarca ha hagut de passar diversos cops pel quiròfan per buscar una solució, però no aconsegueix tenir la mateixa salut que abans.  

 

Cada cop més visites a l'hospital 

Fa pocs dies, concretament el passat dimarts, va realitzar-se un control mèdic rutinari a la Clínica Quirón. Segons confirmava la Casa Reial, li van fer anàlisi de sang, radiografies i un TAC. El rei va passar hores assegut en una cadira de rodes, una imatge que sempre ha volgut evitar. Tot i això podria haver-se d'acostumar, ja que «té uns dolors de malucs insuportables. Aquest és tot el problema i la veritat», explicava una font propera al rei emèrit. 

 

Aquesta mateixa font confirmava que viu obsessionat per no ser vist en una cadira de rodes i que no vol acabar els seus dies com la seva mare, que no podia caminar. Tot i això, el protocol per persones de mobilitat reduïda del centre mèdic el va obligar a fer-ne ús durant bona part del dia. 

 

Preocupación por el estado de salud del rey Juan Carlos
Els últims anys Joan Carles té cada cop més problemes de mobilitat  | La Coctelera

 

Alguns testimonis que van passar aquella jornada amb ell expliquen com feia l'impossible per dissimular els seus problemes físics. Quan sortia d'un ascensor: «Vam veure dues persones que el van reconèixer a l'instant i va fer un salt per ficar-se dempeus com feia anys que no veia». La seva falta de mobilitat li «crea molta frustració» perquè vol tornar a ser com abans però «l'edat és l'edat i 81 anys són molts». 

 

Encara que ja havia tornat a Zarzuela a la tarda, la seva salut continua sent una de les majors preocupacions per la Casa Reial. Les seves dificultats per caminar han empitjorat els últims cinc anys, fent que hagi acabat per anunciar la seva retirada de la vida pública. 

 

Tot i això, Joan Carles continua sense fer cas plenament dels consells i recomanacions dels seus familiars i metges. Més d'un cop, ha realitzat viatges poc convenients per la seva salut, com quan anava a gaudir de la seva passió per la vela. Aquesta, segons explicava un company seu, si l'haurà de deixar aparcada uns mesos: «Està completament deprimit. No pot navegar i no hi ha res pitjor per un mariner. El dolor no li permet. Pot passejar al mar però, com a tripulació, res fins a la tardor».

 

El rey emérito en las regatas de 2018
El monarca no podrà participar cap regata fins a la tardor| CatalunyaDiari

 

Els seus problemes amb el maluc no semblen que hagin d'aturar els seus altres plans, com un pròxim viatge a la República Dominicana. Aquest, però, dependrà de com es recuperi de la seva rehabilitació i les sessions que manté cada dia amb un fisioterapeuta. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari