Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge Elionor, Sofía i Letícia

La reina Letícia assumeix que ja res tornarà a ser igual amb les seves filles

Letícia no pot amagar més la realitat

Letícia assisteix emocionada a l'aniversari de la seva filla petita. La infanta Sofia fa aquest divendres, 29 d'abril, 15 anys i és el seu gran dia.

Letícia sap que Elionor i Sofia ja no són petites, i ha d'acceptar la realitat com més aviat millor. Tant la princesa Elionor com la infanta Sofia són ja dues adolescents força madures.

Imatge de la princesa Elionor.
La filla de la reina Letícia, la princesa Elionor, ensenya el problema que té a la boca | GTRES

A més, la filla petita de la reina Letícia ja ha donat mostres que té un estil propi. Això sí, aquest és molt diferent del de la Princesa d'Astúries. Totes dues han deixat enrere la seva època infantil i ho demostren cada cop que se les veu en un acte oficial.

Letícia admet que Elionor i Sofia ja han crescut

El pas a la pubertat va ser notícia fa dies en relació amb el somriure de la filla gran dels reis, però Sofia també s'ha retocat la boca. I és que la jove ha sorprès amb una nova imatge bucal després de dos anys amagada darrere de la mascareta a causa de la pandèmia.

Infanta Sofia i princesa Elionor amb mascaretes
Les filles de la reina Letícia no s'assemblen massa físicament | GTRES

Podem veure com hi ha un canvi notori de la dentadura que lluïa el febrer del 2020 i la de la postal nadalenca del 2021. La doctora Sara Escudero, odontòloga de professió, ha parlat amb El Español de tot això i deixa clar que aquest canvi tan substancial es deu a l'ús d'aparell dental.

«La infanta Sofia lluïa per primer cop tot el que és l'arcada superior amb les dents perfectament alineades. Fa dos anys tenia els quatre incisius de davant lleugerament inclinats cap endavant, sobretot la peça 12 i la 22, que són els dos incisius laterals que els tenia totalment inclinats cap a vestibular», comença la seva explicació.

«Això passa quan els nens estan en un procés de recanvi dentari i les dents no acaben de col·locar-se al lloc adequat. Com que aquestes ja són dents definitives, que tornin al seu lloc és un fet que no passa per si sol, ho has de fer mitjançant ortodòncia», prossegueix el seu argument.

El canvi substancial a la imatge de la filla petita de Letícia

Si hagués d'apostar pel que s'ha fet la neta dels reis emèrits, l'especialista confessa que «ha portat ortodòncia invisible o Invisalign, perquè a més de ser la més estètica és la més còmoda, ja que permet menjar sense tenir els aparells a la boca, que això a més de permetre que es pugui netejar molt millor les dents, és força més còmode», adverteix.

La reina Sofia, la princesa Elionor i la infanta Sofia en un acte públic
La reina Letícia sap que Elionor i Sofia ja comencen a ser adultes | GTRES

A més, en la seva forma de vestir, la infanta Sofia també ha tornat a la seva imatge. L'estilista Piluka Echegaray exposa que «quan eren més petites, aquestes diferències eren poc apreciables, ja que la majoria de vegades vestien igual. Però a l'hora d'entrar a l'adolescència això es comença a veure amb més claredat».

«Estic segura que amb el temps aquesta diferència serà més notable. Sofia es permet un estil una mica més relaxat i casual. Podem veure un punt de menor rigidesa en la forma de vestir».

Sofia té una forma de vestir menys rígida

L'experta creu que la forma de vestir de la filla petita de Letícia es deu a la menor pressió institucional que Elionor. «La Infanta es podrà permetre un punt de més llibertat. I això és el que veiem en els seus estilismes i per descomptat en la forma d'actuar», detalla.

«L'ús de marques 'low cost' és molt habitual al seu armari, com la majoria d'adolescents, malgrat que sempre amb aquest toc de formalitat, que segur que els assenyalen des de palau. Els colors clars i intensos, majoritàriament el blanc, solen ser els escollits a les seves aparicions, amb vestits no gaire llargs, al màxim llarg midi», comenta l'especialista en moda.

La família reial d'Espanya
La reina Letícia i Felip VI posant amb Elionor i Sofia | Casa Reial

Pel que fa al calçat, Sofia utilitza «ballarines, esportives i algunes espardenyes per a dates més estivals. Còmoda i amb un punt relaxat», exposa.

Com a conclusió, l'estilista consultada sosté que «Sofia se sol atrevir una mica més que Elionor amb les tendències i busca sortir-se de la formalitat», apunta. «Fet que estaria lligat a la seva posició amb menys responsabilitat i també a la seva personalitat, ja que se la percep més inquieta que Elionor», conclou.