Foto oficial de la Reina Letícia

Allau de crítiques a la reina Letícia per un vídeo filtrat del dia de Reis

Capten un moment d'allò més peculiar entre els reis d'Espanya en la Pasqua Militar

Com és habitual, cada any al dia de Reis, la Casa Reial, i en concret els reis d'Espanya, participen en la Pasqua Militar celebrada al Palau Reial. En aquesta edició, el rei Felip VI i la reina Letícia han acudit en circumstàncies molt atípiques; primerament, per la situació de pandèmia que travessa el país i que ha provocat que pugui acudir menys gent a aquest acte.

I per si no fos prou, un altre dels punts diferencials a anys anteriors és que ara mateix la seva institució travessa un mal moment arran que la Casa Reial es troba en ple debat polític i social a causa de les últimes polèmiques notícies sobre el rei emèrit, Joan Carles I.

Com a punt important de la sessió, el rei Felip VI i la ministra de Defensa, Margarita Robles, van aprofitar la cerimònia per retre homenatge a les víctimes de la Covid-19 i expressar el seu elogi a la tasca exercida per les Forces Armades des de l'inici de la pandèmia.

Una situació sanitària «sense precedents» per al monarca. I així de transparent s'expressava el rei Felip VI al Palau Reial: «En aquest dia tan assenyalat, ens unim a tots els espanyols per recordar i honorar amb profund respecte a les víctimes que deixa la Covid-19, per donar suport a les seves famílies i als qui pateixen la malaltia». Malgrat aquesta situació extraordinària, i per seguir amb la tradició, a l'acte han acudit el president de Govern, Pedro Sánchez i els principals comandaments dels tres exèrcits.

Felip VI va voler donar veu als militars espanyols proclamant aquestes paraules: «Els militars han desenvolupat una feina extraordinària per ajudar a desinfectar residències, muntar hospitals de campanya, alleujar el sofriment i la soledat de moltes persones i traslladar als morts en el transcurs de l'operació 'Balmis'». «La societat us ha sentit molt a prop i té plena confiança en la vostra capacitat, professionalitat i entusiasme», exposava el cap de l'Estat.

Però, es va viure un moment molt peculiar en aquesta cerimònia entre els reis i, l'experta en comunicació no verbal, Patrycia Centeno, no va voler que passés desapercebut i va fer ressò al seu Twitter. Per tant, durant la salutació dels reis als militars va passar una cosa que va cridar l'atenció de l'experimentada, acostumada a comentar diàriament a les seves xarxes socials aspectes que solen passar desapercebuts per a la resta d'usuaris.

Així doncs, Centeno va captar una curiosa escena protagonitzada pel rei Felip i la reina Letícia mentre els comandaments militars mostraven els seus respectes davant seu.

Els reis pendents d'una cosa aliena durant l'acte

Al vídeo es pot observar als reis pendents d'alguna cosa aliena a l'acte. Tots dos es diuen alguna cosa a l'oïda en diverses ocasions i miren cap als costats. A més, Letícia arriba a girar-se per complet i ignora als militars que en aquest instant passen per davant.

Després d'uns segons de conversa entre els reis, Letícia crida a algú de l'equip de protocol per a comentar-li una cosa a l'oïda. Aquesta persona emprèn camí cap al final de la sala i els reis tornen a atendre els militars que desfilen per l'habitació. «Estar a missa i repicant», ha escrit l'experta en veure l'escena.

A causa de la crisi del Coronavirus que es viu a Espanya, al Saló del Tron només va anar un terç dels convidats, això sí, tots respectant les mesures sanitàries: amb mascareta i guardant la distància física. La resta d'assistents passaven davant els reis d'Espanya i després van tenir l'oportunitat de seguir l'acte per pantalles des del Saló de Columnes. «La difícil situació sanitària ens impedeix celebrar aquest dia com voldríem», lamentava el rei Felip VI .