Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La reina Letícia en una foto d'arxiu

La reina Letícia, 'desapareguda' des de fa una setmana: «Nova vida»

Letícia ha flexibilitzat la seva agenda oficial per passar més temps amb les seves filles dins La Zarzuela
La reina Letícia en una foto d'arxiu
La reina Letícia flexibilitza la seva agenda institucional | Cedida

L'última aparició pública de la reina Letícia va ser el passat dimecres 17 de febrer en la seva visita al Palau de Viana de Madrid. Junt amb el rei Felip VI, va presidir l'acte institucional de presentació del Conjunt de Beques de la Cooperació espanyola que atorga el Ministeri d'Exteriors.

Els últims actes públics de la reina Letícia 

Aquesta visita marcada dins de l'agenda de la casa reial va estar precedida per una altra que va realitzar la reina Letícia dimarts 16 de febrer, que des que es va inaugurar l'agenda oficial de 2021 s'ha establert com el primer dia de treball públic.

Així doncs, dimarts la reina Letícia va assistir a l'exposició 'Concepción Arenal. La Pasión Humanista 1820-1893 ' de la Biblioteca Naciona, on va lluir un sorprenent vestit vermell de Massimo Dutti, que ara mateix es pot trobar en rebaixes a un preu molt assequible.

Tots dos actes, el que va presidir junt amb el seu marit, el rei Felip, i la visita a l'exposició d'una dona trencadora com va ser la gallega Concepción Arenal, han estat els dos únics esdeveniments fora de La Zarzuela on hem pogut veure a Letícia durant aquesta setmana. Així doncs, és possible que la reina hagi decidit flexibilitzar la seva agenda oficial i gaudir de les seves filles. 

L'agenda de Letícia: audiències a La Zarzuela i pocs actes públics

A més, l'agenda de la reina Letícia crida l'atenció si la comparem amb l'agenda del rei Felip. Després d'aparèixer amb Letícia a l'acte institucional del 17 de febrer, el fill de Joan Carles I ha estat l'encarregat d'acudir en representació de la Corona a tots els actes programats per la casa reial fora de La Zarzuela. 

Així, durant aquesta setmana el rei Felip ha visitat la Base Militar de Retamares de Pozuelo d'Alarcón (Madrid) per visitar el Comandament Conjunt del Ciberespai. També ha presidit l'acte de cloenda de la V Cimera Empresarial per a la Competitivitat d'Aragó i ha rebut a La Zarzuela al president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i al president de la Conferència Episcopal Espanyola.

Finalment, aquest dimarts el rei ha comparegut al Congrés dels Diputats per recordar el 40è Aniversari del 23 de febrer de 1981, l'intent fallit de cop d'Estat perpetrat pel general Tejero, un acte al qual sorprenentment tampoc ha assistit la reina Letícia.

Mentrestant, la mare de la princesa Elionor i la infanta Sofia ha continuat amb la seva agenda oficial des del Palau de la Zarzuela, amb reunions telemàtiques i audiències a diversos col·lectius. Entre elles, destaquem la recepció a una representació de l'Associació Espanyola de Dones Empresàries de Madrid i una altra audiència amb la delegació d'Espanya de Code.org, una organització no governamental que busca promoure l'ensenyament d'informàtica i programació a les escoles.

El motiu de l'absència institucional de la reina durant l'última setmana

Precisament, les nenes serien el motiu d'aquesta absència institucional de la reina Letícia. Segons ha publicat la revista 'Lecturas', aquesta setmana coincideix amb les vacances de Setmana Blanca de les seves filles, de manera que tot apunta que la reina hauria organitzat el seu calendari per poder gaudir del temps lliure amb Elionor i Sofia.

Especialment, l'objectiu de Letícia seria passar més temps amb Elionor, que en sis mesos marxarà a un prestigiós col·legi de Gal·les per cursar els seus estudis de batxillerat.