Els nutricionistes posen en dubte la dieta que segueix la Reina Letícia

Una experta en nutrició parla sobre la dieta Perricone, la que fa la reina Letícia des de fa anys

La reina Letícia en el seu viatge oficial a Tenerife
La reina Letícia segueix la dieta Perricone al peu de la lletra | EFE

La reina Letícia és una de les dones més observades del país, i del món. El seu estil característic i el seu aspecte físic són algunes de les qüestions que més s'analitzen en el seu dia a dia.

Des de fa uns anys, Letícia combina l'esport amb una alimentació que l'ajuda a posar-se en forma i tenir una pell increïble. En concret, es tracta de la dieta del doctor Nicholas Perricone la qual la reina segueix des de fa molt temps.

La dieta Perricone es recomana per aprimar i per evitar les arrugues i la flacciditat. Entre actrius de Hollywood que s'han rendit als peus d'aquest mètode, es troben actrius de la talla d'Eva Mendes i Salma Hayek. Segons l'especialista, perquè la nostra pell llueixi més radiant n'hi ha prou amb saber portar l'alimentació adequada, perquè els efectes del pas del temps no siguin visibles ni per dins ni per fora.

En aquest règim se li dóna una especial importància a la ingesta de fruites i verdures, com pomes, espinacs o alvocats; també a les llavors de sèsam, ametlles, llegums, lactis baixos en greix i civada. La càrrega proteica de la dieta Perricone s'obté principalment del pollastre, del peix i de la carn vermella.

Nicholas Perricone, l'artífex d'aquesta 'dieta miraculosa', considera qualsevol que qualsevol aliment fet amb farina o sucre és dolent. Com a resultat, la llista d'aliments prohibits és extensa: pans, cereals, sucs de fruites, pasta, pizza, arròs, patates o refrescos.

 

La salut de Letícia, en dubte

La dieta Perricone ha estat criticada per nombrosos experts des que es va crear. El mitjà 'Vozpópuli' s'ha posat en contacte amb Vicenta Llorca, una nutricionista que assegura no ser partidària d'aquest règim. «Segons l'autor la dieta es pot fer 3 dies o 28 dies, no més. La presa de suplements de forma continuada, a més, pot fer l'efecte contrari i convertir-se en 'prooxidants'», afirma la llicenciada en Medicina.

A més, afegeix que «seria perillós fer aquest règim més de 28 dies, ja que pot produir anomalies en l'organisme. Jo no la recomanaria». Tot i això, Llorca considera que tot i que la consort presenta un aspecte prim, sembla 'sana'. «Ella és de complexió prima i ha de tenir un IMC (Índex de Massa Corporal) entre 18,5-24,9%, que entra en el considerat sa».

Finalment, la doctora Vicenta Llorca engloba la dieta Perricone dins de les 'dietes miracle' aquells règims que són molt restrictius i que proposen una pèrdua de pes ràpida. «Les dietes miracle només serveixen per il·lusionar la gent. Les persones que les segueixen perden pes de forma ràpida, però de seguida ho recuperen. Són un frau. Sonen molt bé i són molt atractives, però no serveixen de res», diu la nutricionista.


Comentaris

envia el comentari