Foto de la reina Letícia.

La reina Letícia, dràstica amb el detall que provocaria el retorn del seu sogre

Letícia no vol que el seu sogre torni

Letícia  viu amb certa incertesa davant els continus missatges que li arriben sobre un possible retorn de l'emèrit a Espanya. Joan Carles ha intentat diverses vegades que li obrissin les portes de Zarzuela, però sempre ha rebut un 'no' per resposta. No semblen disposats a posar-li fàcil.

Després d'un temps a l'exili, el pare de Felip ha aconseguit posar en ordre tots els assumptes amb la Justícia i amb Hisenda. En realitat, res no li impedeix tornar a casa seva. Però sap que té la negativa d'una part de la família.

Tant el rei com Letícia entenen que durant els darrers anys ha deteriorat molt la imatge de la Corona. En vista d'això, el més aconsellable és mantenir-lo tan lluny com sigui possible. A més, tampoc comparteixen les formes de l'emèrit durant la darrera visita al nostre país.

Va protagonitzar les portades de tots els diaris i els informatius van seguir amb molta atenció els seus moviments per terres gallegues. Tot al contrari del que es pretenia a la Casa Reial, que aposten de manera decidida per un perfil més aviat discret.

L'última vegada que va ser a Espanya es va poder reunir amb el rei i amb gran part de la família. Es va tractar d'una trobada més aviat informal, de la qual es va decidir no donar-ne detalls. En qualsevol cas, no li van permetre ni fer nit a Zarzuela ni perllongar la seva estada per anar a una consulta mèdica a Barcelona.

Alguns periodistes especialitzats en monarquia revelen que la relació entre Joan Carles i el seu fill continua sent força distant. Amb la reina tampoc no hi ha química, ni s'espera que millori la situació. És una cosa que es dona per perduda.

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Letícia intenta impedir que Joan Carles torni | Catalunya Diari

Pel que sembla, no s'han tornat a reunir, però sí que han mantingut un diàleg, va assegurar Consuelo Font a La Sexta Noche. És un pas més en un intent per reprendre el contacte. Explica que la relació entre ells, de moment, «no ha tornat a la normalitat».

Tots estan pendents de Letícia, que ha de donar el vistiplau a una sèrie de decisions. La comunicadora va destacar que l'emèrit ja va solucionar tots els assumptes que tenia pendents i que tenia llibertat per tornar quan volgués. Però continua esperant l'aprovació de la reina i el seu marit.

▶️ El vídeo de la setmana

De moment no hi compta. Per això, consideren «l'important que és que hagin recuperat el contacte telefònic pare i fill». La intenció de Joan Carles és retornar a la tardor, però queda per veure «si li ho permeten». D'altra banda, si tornés, caldria buscar el moment més idoni i s'hauria de mantenir en un segon pla. L'obligarien a complir una sèrie d'exigències amb què possiblement no estaria d'acord.

Família Reial
Fa temps que Joan Carles manté una relació distant amb Letícia | GTRES

Asseguren que «hi ha gent del seu entorn que vol que es decideixi a tornar, perquè ell és lliure de venir. Ja no està ni tan sols imputat».

Letícia tem el pitjor

Letícia  ha vist com es complia una de les condicions que li havien imposat. El marit de Sofia finalment no es va desplaçar aquest estiu a Espanya per no fer malbé la imatge de Felip. És una cosa que tenen molt clara i que no estan disposats a permetre.

Ara com ara, la seva intenció és respectar totes les decisions que li imposin des de Zarzuela. «No vol en cap moment perjudicar ni el seu fill ni la Corona», indica la periodista. Sembla disposat a col·laborar perquè la credibilitat de la institució no es vegi afectada.

En qualsevol cas, troba a faltar molt el país i els seus amics. Faria qualsevol cosa per tal que li obrissin les portes. De moment, però, Letícia vol que es quedi el més lluny possible. En efecte, entén que les seves aparicions només poden fer malbé la imatge de la Família Reial.