Imatge de la reina Letícia

Letícia no sap ni on mirar: «Em té prohibida l'entrada a la Zarzuela»

Iñaki Urdangarin ha compartit les seves confessions més íntimes

Fa temps que Iñaki Urdangarin forma part de l'actualitat de la premsa espanyola, però durant els últims mesos, el seu protagonisme en els mitjans de comunicació ha cobrat força amb les millores en la seva condemna. Ara, el marit de la infanta Cristina ha fet algunes confessions al seu entorn més proper, que han estat recollides en exclusiva per la revista 'Semana' i que no li seran de gust a la Família Reial.

El cas Nóos, el motiu que va dur a l'exduc de Palma a la presó, va ser el detonant d'una llarga llista d'escàndols que la monarquia espanyola segueix acumulant encara. Però, a diferència del que va succeir després dels avalots de Joan Carles I, Iñaki Urdangarin no li van oferir l'opció de fugir del país pel fet de no ser membre directe de la Família Reial.

Amb l'objectiu d'allunyar l'escàndol de la Casa Reial al més aviat possible, al marit de la Infanta Cristina van expulsar-lo amb celeritat de la institució, i des de llavors té prohibit el pas al palau on resideixen Felip VI, Letícia i les seves filles. «A Zarzuela em tenen prohibida l'entrada», ha assegurat Iñaki Urdangarin al seu entorn més proper.

La font propera a l'exduc de Palma ha assegurat que quan l'exesportista finalment aconsegueixi la llibertat no podrà residir a la llar de la Família Reial. «Està vetat. Encara que Cristina i els seus fills sí que es queden a casa dels Reis emèrits, ell té prohibida l'entrada». Però, malgrat tenir prohibida l'entrada a la Zarzuela, Iñaki Urdangarin està molt agraït per l'ajuda que li han ofert els seus sogres. Va ser l'emèrit qui va triar la presó de Brieva per a ell amb l'objectiu de protegir-lo, i durant la seva estada a la presó ha estat qui s'ha encarregat de sufragar les despeses de l'educació dels seus fills.

La nova vida d'Iñaki Urdangarin

Ara, l'exduc de Palma està travessant un dels seus millors moments. Després de passar diversos anys a la presó, el marit de la infanta Cristina ha començat una nova etapa al Centre d'Inserció Social Melchor Rodríguez García d'Alcalá d'Henares (Madrid). Tot i que els caps de setmana segueix estant reclòs, Iñaki Urdangarin gaudeix d'una vida en semillibertat des de fa dues setmanes.

L'exesportista va sol·licitar el tercer grau, però els magistrats no l'hi van concedir. No obstant això, sí que van considerar que la «conducta global de l'intern» havia mostrat una evolució el «prou favorable» perquè el susdit pogués gaudir d'un règim de vida en semillibertat. La seva família ha sigut un gran pilar per suportar tots aquests anys entre les reixes, i està molt feliç per poder passar més temps amb ells. «Parlar amb els meus fills m'ha ajudat a superar la solitud».

El temor més gran

No obstant això, amb l'arribada de la semillibertat també han començat a aparèixer algunes pors. «Li aterreix conviure amb altres presos», ha confessat una font pròxima a ell a la revista 'Semana'. «Té sentiments oposats perquè, d'una banda està content, però d'altra tem la convivència amb altres reclusos. A Brieva no tenia problema perquè estava aïllat, però ara conviure amb altres 400 persones li genera tensió».

Iñaki Urdangarin va ingressar a la presó el 2018 i ha estat sol a la seva cel·la des de llavors. Però amb el canvi de residència haurà d'aprendre a viure amb altres presos, i és conscient que és molt probable que hagi d'enfrontar-se a companys que puguin increpar-lo o provocar-lo per la seva fama i això l'ha atemorit. «Està preocupat perquè algú pugui dirigir-li un mal gest o comentari ofensiu. No té habilitats per gestionar aquesta mena de situacions i es veu sobrepassat. Ara ha de compartir pati, menjador i altres instal·lacions, i això li aterreix».

Malgrat estar atemorit, poder tenir companyia també li posa molt content. «Encara que és reservat, ara necessita compartir les seves impressions amb altres persones. Ha passat massa temps sol i ha sigut molt dur. Sobretot, perquè a sobre amb la Covid, van extremar-se les precaucions i fins i tot es van limitar encara més els contactes amb els funcionaris amb els quals es relacionava».