Primer pla de la reina Letícia

La reina Letícia ja ni es molesta a fer el paperot per guanyar-se la seva sogra

Letícia brilla per si mateixa i ha aconseguit deixar a l'ombra la reina emèrita

Fa temps que la suposada mala relació existent entre la reina Letícia i la reina emèrita Sofia és un secret de domini públic. Tot i que al principi l'esposa del rei Felip comptava amb el favor de la seva sogra, fa temps que això va canviar. L'emèrita no perdona Letícia que l'hagi allunyat de les seves netes, Elionor i Sofia, un fet que lamentat amb el seu cercle més proper.

La guerra entre la reina Letícia i la reina Sofia ha esclatat
La relació entre la reina Letícia i la reina Sofia s'ha deteriorat | CatalunyaDiari

«Letícia marca les regles a casa seva i les filles veuen els seus avis paterns poc, encara que viuen a escassos metres al recinte de La Zarzuela. No passa el mateix amb els fills d'Elena i Cristina». Almenys, això asseguren figures com Pilar Eyre, que coneix molt bé els draps bruts de la família reial.

L'actual objectiu de Felip i Letícia com a reis és transmetre una imatge d'unitat al costat de les seves filles i la reina Sofia no acaba d'encaixar. «Estan passant un moment dolç. El millor, com a matrimoni i com a reis, des que es van conèixer», explicava Eyre en una entrada recent al seu bloc de la revista 'Lecturas'.

La reina Letícia es corona per sobre de la seva sogra

Així, l'escriptora reivindica que res no queda d'«aquella dona menyspreada pel sogre i enfrontada a les seves cunyades, que va haver d'obrir-se pas a cops de colze en una família desestructurada i egoista».

«Aquella jove periodista, que va trigar gairebé tres anys a donar el sí a Felip perquè temia perdre la llibertat, s'ha convertit en una dona segura del seu lloc al món».

D'altra banda, ha estat el rei Felip qui ha intentat mediar entre la seva dona i la seva mare de manera constant. «Felip ha estat qui ha intentat sempre unir-les».

Primer pla de Felip i Letícia mirant cap a la mateixa direcció
Felip i Letícia han tingut més d'una crisi al llarg de tots aquests anys | GTRES

«S'ocupava personalment de portar les seves filles a visitar els divendres el rei Joan Carles, que tampoc té gaire tracte amb Leonor i Sofia». Tot i això, ell també ha canviat molt en aquests últims anys, tal com destaca Pilar Eyre.

«Aquest Felip que estava sempre a l'ombra del seu pare, protegit per una mare que no tenia cap altre afecte que el seu, envoltat d'amics esnobs i núvies problemàtiques, també ha desaparegut. Ara està còmode amb les seves responsabilitats».

De fet, la periodista insisteix que «a Felip l'afavoreix que Joan Carles estigui lluny i tant de bo aquesta situació es prolongui fins al final». «Que l'emèrit estigui a Abu Dhabi, dona un respir al rei perquè es recompongui i consolidi la continuïtat encarnada a la seva filla Elionor».

«Pacte implícit entre la premsa i la Casa Reial sobre Elionor»

De moment, «la princesa està vivint aquesta etapa com una nena normal». Un fet que evidencia que «el pacte implícit entre la premsa i la Casa Reial ha funcionat». No sabem res de les seves activitats escolars o el que fa a l'UWC Atlantic College, per la qual cosa la jove hereva gaudeix d'una llibertat que fa temps no tenia. «Al lot ha entrat també la infanta Sofia, de la qual tampoc no coneixem res».

Així, Eyre destaca que des de fa temps que «ni tan sols es molesten a fer el paperot al costat de la seva àvia en alguna funció teatral, com quan eren més nenes». Per tant, Letícia ha pres les regnes i «la reina ja no està obligada a rendir comptes a ningú perquè sap que l'opinió pública està virant a favor seu, ja que en els nous temps té difícil justificació una personalitat com la de la reina emèrita».

«Ella és igual que el meu marit», comentava Letícia en una ocasió sobre la seva sogra. «Jo soc molt diferent. Som dues Espanyes completament diferents». «Dues maneres diferents de fer bé les coses. No només hi ha una manera», manifestava.

Tot i això, encara que hi ha qui insisteix a enfrontar-les.