Letícia

La reina Letícia, de pedra: «Felip anava molt just de diners i demanava préstecs»

Han sortit a la llum molts dels secrets del matrimoni de Letícia

De la mà de Letícia, la família reial té una vida pública però gelosa envers la seva intimitat, per la qual cosa gairebé no se sap res fora d'allò que ells no volen que se sàpiga. Des que Felip es va convertir en rei, s'han conegut pocs secrets de la família fins ara. Tanmateix, això ha canviat, atès que molts dels secrets de la seva vida desconeguts han sortit a la llum.

Quan al comandament hi havia el rei Joan Carles i Sofia, ells parlaven amb la premsa i els explicaven coses sobre les notes, l'institut i els gustos del seu fill. Tot i això, ara que ell està al càrrec, es coneixen pocs detalls més enllà del fet que Elionor està estudiant fora i que aviat tornarà a Espanya per continuar els seus estudis.

Els secrets del marit de Letícia al descobert en aquest nou llibre

Com si es tractés d'art de màgia, s'ha publicat un llibre on es narra l'adolescència del rei, els seus gustos, amistats i com va conèixer Letícia. Així mateix, s'expliquen les impressions de la família reial en assabentar-se que al futur rei li agradava una periodista.

Imatge del llibre del rei Felip
Aquesta és la portada del llibre que revela molts dels secrets de la família reial. | Catalunya Diari

Los hombres de Felipe VI, així s'anomena el llibre escrit pel periodista José Apezarena i publicat per l'editorial Almuzara. Aquest llibre sorgeix davant la necessitat de conèixer més el rei, ja que, tal com diu el seu autor a Informalia, «els espanyols no coneixen el rei Felip, se sap molt poc sobre ell».

Per exemple, comença relatant un fet molt curiós de la seva infantesa. «Felip anava a classe molt curt de diners i demanava préstecs als seus companys, que després els tornava quan el seu pare li donava la paga. No comptava amb grans quantitats, a casa li van inculcar el valor de guanyar-se les coses amb el seu esforç, i això és el que ell aplica a les filles».

També esmenta les amistats que el marit de Letícia tenia a l'escola. «Em refereixo al grup d'alumnes de la seva escola que eren una mica entremaliats i imprudents, tenien comportaments una mica vàndals. Algun el va trair anys més tard quan va començar a sortir amb Isabel Sartorius: se'n van anar de la llengua amb els periodistes i filtraven els llocs on tenien lloc les cites».

Aquestes van ser les pretendentes del rei fins abans de Letícia

Al llibre, com no podia ser d'una altra manera, parla de les relacions que va tenir el rei abans de casar-se amb Letícia, en concret nomena dues dones més. La primera va ser Isabel Sartorius, que segons l'autor «es va cansar d'esperar que s'oficialitzés el festeig».

La segona, Eva Sannum, «era una candidata per convertir-se en reina, però era estrangera. No tenia ni idea de la situació d'Espanya, no era catòlica i va sortir en unes fotos posant com a model de roba interior».

Foto del rei Felip i la reina Letícia mirant-se mútuament.
Letícia tampoc va ser ben rebuda a La Zarzuela quan Felip els la va presentar als pares. | GTRES

Finalment, la reina Letícia, que «tampoc agradava a La Zarzuela. Felip es va encarregar de mantenir el festeig en secret per evitar qualsevol tipus de plebiscit». Així, l'autor explica que va desafiar el seu pare si no el deixava casar-se amb ella. «És veritat que al seu pare no li agradava Letícia, però el seu fill li va dir que estava disposat a ser un rei solter si no acceptaven la boda amb aquesta dona».

De la mateixa manera, també relata el dur episodi quan Felip VI es va assabentar que el seu pare estava sent infidel a la seva mare. «Va saber molt aviat que el seu pare era infidel a la seva mare. Va ser un dels primers a conèixer la relació extramatrimonial de Joan Carles amb Marta Gayá i va patir molt».

A més a més, de la relació actual entre pare i fill explica que «ara mateix els dos reis amb prou feines mantenen contacte. Es parlen, no els queda més remei, perquè Joan Carles no vol fer res que sigui perjudicial per al seu fill».

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp