Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La reina Letícia Ortiz.

La reina Letícia, preocupada pel futur d'Elionor si no canvia d'actitud

Letícia marca el camí que ha de seguir la seva filla

Si per alguna cosa es caracteritza Letícia és perquè té molt de caràcter, cosa que a la llarga li ha jugat en contra. El problema és que aquesta manera de ser de la reina podria afectar la seva filla, la princesa Elionor.

Fa poc, l'asturiana va decidir que la futura hereva al tron d'Espanya no assistiria a una cita molt important per a la reialesa. L'esposa del rei Felip era una de les grans absents a la gala de celebració del 18è aniversari de la princesa Ingrid de Noruega.

Una absència que estaria força justificada, ja que Letícia «no volia trobar-se la seva nèmesi, la princesa Xantal de Grècia. Es detesten des que Xantal la va criticar a Twitter arran de l'episodi de Palma».

Imatge de la reina Letícia somrient.
Letícia no té problema a imposar el seu caràcter | Europa Press

Això, sense comptar que Letícia «sempre ha menyspreat el to elitista que tenen aquest tipus de celebracions cortesanes, així com la companyia dels 'royals'».

Aquest fet, però, també afecta la princesa Elionor, que tot just ha acabat el primer any a l'UWC Atlantic College.

Alèxia d'Holanda, companya d'Elionor a l'internat de Gal·les, es trobava en una situació semblant, però els seus pares no van creure que fos motiu per no assistir a l'aniversari d'Ingrid.

Felip, Letícia, Elionor i Sofia fa anys
A la famosa trobada de Marivent, Letícia ha tingut bastantes topades amb la família reial | Eutopa Press

Letícia ha deixat clar que no vol que la seva filla es relacioni amb la resta de princeses europees, que van protagonitzar una foto històrica a la celebració esmentada. Sobretot, perquè considera que «no seria el millor punt de partida per a una monarquia que pretén ser senzilla i democràtica».

I això posa la dona del rei Felip al punt de mira una vegada més.

Del que no hi ha dubte, és que ningú s'atreveix a portar-li la contrària en les decisions que pren, «ni tan sols el seu marit».

Letizia prohíbe a Leonor acudir a una fiesta "de pijos" y Felipe no se atreve a discutirlo

Letícia mai ha tingut poblema a imposar el seu caràcter, encara que això suposés protagonitzar un escàndol, com va passar amb la seva sogra, la reina Sofia.

Les imposicions de Letícia que ningú s'atreveix a qüestionar

Així, no hi ha dubte que l'asturiana ha criat les seves filles amb una disciplina estricta i fèrria .

Fa poc, Jaime Peñafiel treia a la llum que la docusèrie 'Los Borbones: una família real' tenia l'única intenció de «rentar la imatge de Letícia».

Segons ell, Ana Pastor i el guionista Aitor Gabilondo, «són uns cortesans amb majúscules».

La reina Letícia amb les seves filles, Elionor i Sofia
La reina cuida molt la imatge que projecten les seves filles | GTRES

«Col·laboren en una operació mediàtica dictada per la reina consort per embrutar i enfonsar Joan Carles I, divinitzar Felip VI i, sobretot, exalçar Letícia afirmant que és l'única de la família que no està tacada per un escàndol», sentenciava el periodista.

D'aquesta manera, no només Iñaki gaudeix de l'esport sinó que també s'ha sumat a la moda de preocupar-se pel seu benestar. Així mateix, sembla que Cristina ha rejovenit després de deixar enrere els dies grisos i tristos pels quals va passar a principis d'any.

Fins ara, la reina ha aconseguit el seu objectiu, que no era altre que netejar la imatge de la família reial dels escàndols que amenaçaven d'enfonsar-la.

Així, fins i tot ha aconseguit desfer-se del seu gran enemic, Joan Carles. L'emèrit «pensa que la seva nora està darrere del que ell considera una campanya en contra seu i creu que ha instigat el seu fill perquè el repudiï».

Imatge del rei Felip amb la reina Letícia.
Felip i Letícia han superat diverses crisis | GTRES

Tot i que, al capdavall, l'únic que hauria fet Letícia és venjar-se. I és que els primers anys que va viure com a princesa d'Astúries, va haver de fer front a molts atacs.

«Se l'acusava de tot: de ser una frívola a qui només li interessen els modelets i les operacions d'estètica, de tractar malament la sogra, de portar-se malament amb les cunyades, de tenir anorèxia i fins i tot de no educar bé les seves filles».

Un assetjament i enderroc constant que, segons Jaime Peñafiel, servia únicament per tapar els escàndols del sogre.