Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La reina Letícia i el rei Felip VI passen una hora tancats en un avió

L’aeroport de Buenos Aires, on aterrava l’Airbus 310 en el qual viatjaven els monarques, no disposava d’una escala adequada per poder baixar

Els reis han tingut un singular aterratge a Argentina
Els reis han tingut un singular aterratge a Argentina | Twitter / @CasaReal

 

La reina Letícia i el rei Felip VI han viatjat per primera vegada a Argentina  quan es compleixen 41 anys de la visita al país sud-americà dels monarques emèrits Juan Carlos I i Sofía. Els reis d’Espanya no van tenir un viatge plàcid, i és que en el moment d’aterrar van tenir un curiós contratemps.

A l’arribada a l’aeroport de Buenos Aires, Letícia i Felipe van haver d’estar una hora dins l’avió sense poder sortir perquè no hi havia una escala adient perquè poguessin baixar els passatgers.

[predef]cor-i-famosos-catalunya-168[/predef]

Contratemps a l’aeroport

Amb l’objectiu de recuperar i restablir les relacions entre Espanya i Argentina, i a bord d’un Airbus 310, els monarques van volar des de Madrid a la ciutat de Buenos Aires el passat diumenge a mig matí.

L’avió va aterrar a l’Aeroparque Metropolitano Jorge Newbery, de Buenos Aires, als volts de les 21 hores, hora local. Però una vegada a la pista i després d’acostar-se a la zona on esperaven les autoritats per rebre els monarques, es va descobrir un gran problema, i és que no hi havia una escala suficientment alta per produir-se el descens de Letícia i Felip VI.

  • També pots llegir: Felip VI ve a esquiar a Catalunya el dia que l’independentisme es manifesta a Madrid

Fins i tot, els treballadors de l’aeroport es van arribar a plantejar volar fins a un altre aeroport, el d'Ezeiza, situat en la mateixa ciutat, però finalment van aconseguir una escala amb les mides necessàries que utilitza el president d’Argentina, Mauricio Macri. Però no es van acabar aquí els contratemps i sorgí un altre inconvenient.

Una hora dins de l’avió

Van aconseguir baixar després d'una hora tancats a l'avió
Van aconseguir baixar després d'una hora tancats a l'avió | Twitter / @CasaReal

 

Una vegada es va comprovar que l’escala de l’avió del president Macri solucionaria el problema, es van adonar que la citada escala es trobava en un hangar, on només es podia accedir amb una empremta digital  i no localitzaven la persona autoritzada a fer-ho.

Aquest fet va provocar una situació molt incòmode per les autoritats allí presents que van mostrar un cert malestar i vergonya amb el que estaven presenciant. Malgrat tot, els reis d’Espanya van poder baixar de l’avió després d’una hora d’espera i havent viscut uns dels moments més curioses des que Felip VI va ser nomenat com a Cap de l’Estat.

Més incidents

Tot i aquest fet tan pintoresc que van patir els monarques, no ha estat l’únic contratemps que van viure a bord de l’avió, ja que sembla que l’Airbus espanyol va xocar amb l’avió del president argentí  quan feia la maniobra d’aterratge. En concret, segons explica la publicació ‘Infobae’, l’avió on viatjaven els reis  li va donar un cop en la part superior dels parabrises del Tango 04  tot i que afortunadament, no es van haver de lamentar danys majors.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Molts actes i reunions en la visita a Argentina

Un cop superats tots aquests contratemps i trepitjar sòl argentí, la reina Letícia i el rei Felip VI han estat rebuts per les autoritats argentines i han iniciat la seva estada a Argentina amb una agenda plena d’activitat.I és que a més d’inaugurar el Congrés Internacional de la Llengua Espanyola (CILE), el rei assistirà a un sopar de gala, es reunirà amb el president argentí i també tindrà trobades amb representants empresarials, del poder judicial i del poder legislatiu.

I per la seva banda, la reina Letícia, es trobarà amb membres de l’Aliança Iberoamericana de Malalties Rares, en la qual també serà present la dona de Mauricio Macri, Juliana Awada.

  • També pots llegir: Àngels Barceló critica Torra i Colau per no saludar Felip VI públicament al MWC