La reina Letícia Ortiz.

El dia en què la reina Letícia li va tocar la loteria: el romàntic número que tenia

L'actual reina va guanyar un pessic en el sorteig de Nadal de l'any 2014

El Sorteig de la Loteria de Nadal és un dels que més diners reparteixen al món. Ja no només en qüestió de quantia, sinó en el nombre de premiats que deixa al seu pas. Tenint en compte els reintegraments, més de 15.000 butlletes tenen premi i són molts els participants que acaben obtenint un pessic.

Imatge dels nens de Sant Ildefons en ple sorteig de la Grossa de Nadal al Teatro Real
La reina Letícia va guanyar un pessic en el sorteig de Nadal del 2014. | GTRES

Per aquesta raó, gairebé tothom coneix algú que en algun moment ha estat agraciat al sorteig que cada any se celebra al Teatro Real de Madrid. Des del veí de la cantonada fins a la Reina d'Espanya, qualsevol persona amb una butlleta pot rebre aquesta gran alegria en ple Nadal.

De fet, la mateixa reina Letícia ha viscut aquesta sort a la seva pròpia pell. Gràcies a un número amb un significat molt especial i romàntic per a ella, l'actual monarca va obtenir un sucós premi en el sorteig celebrat el 22 de desembre del 2004.

La gran sort de la reina Letícia: va guanyar el sorteig de Nadal amb un número especial

L'any 2004, l'experiodista començava a fer les seves primeres passes a la Família Reial després de casar-se amb el llavors Príncep d'Astúries. Tots dos havien passat per l'altar el 5 de maig d'aquell mateix any i Letícia es preparava per gaudir del primer Nadal com a membre de la reialesa.

Precisament, va ser la data del seu casament amb Felip la que li va donar sort per aconseguir un premi en la loteria. Aquell dia, abans de la una del migdia, un dels nens de Sant Ildefons va treure la bola amb el 22.504. Un número que Letícia tenia en el seu poder i que coincidia amb la data del seu enllaç matrimonial amb Felip a la catedral de l'Almudena.

Rere aquest fet hi ha una història, ja que la reina Letícia no és gaire amiga de participar en aquest tipus de sorteigs i havia rebut el bitllet com a regal d'un amic.

La persona que li va regalar el bitllet de loteria

El bitllet de loteria que va fer guanyadora a Letícia va ser un regal d'agraïment d'un amic seu, el barceloní Miguel Garau. Aquest es va entossudir a localitzar aquest número tan romàntic i especial per regalar-lo als actuals reis d'Espanya.

El periodista, que havia estat company de Letícia a RTVE, li havia demanat una foto dedicada a la revista de l'Associació de Veterans de la corporació pública. Ella va respondre la carta, enviant-li la fotografia, agraint la felicitació pel seu matrimoni i desitjant-li un bon any.

Molt agraït pel gest, Garau van buscar un regal molt especial per enviar a Letícia i Felip. Així, aconseguir els dècims del número 22.504, tot i que la tasca no va ser senzilla. Aquest número es venia en una administració de València ja tenia un comprador fix que cada any apostava pel mateix número.

Finalment, Garau va poder aconseguir tres dècims: un per Letícia, un altre per Felip i un tercer per a ell mateix. La sort els va somriure i amb aquests dècims els ara monarques van guanyar 12.000 euros per butlleta, un total de 24.000 euros que van donar a una ONG.