Foto de la reina Letícia.

Letícia culmina la seva venjança amb Sofia: decideix allunyar-la i li és igual

La reina pren una decisió dràstica amb un membre de la família

La reina Letícia es desplaçarà properament a Palma. Com és habitual, la família reial gaudirà d'uns dies de descans a Marivent abans d'iniciar de manera oficial les vacances privades. Un lloc on Letícia ha anat trobant-se cada vegada més còmoda.

Durant els primers anys de casada mostrava el seu descontentament pel destí. I no era pel lloc per si mateix, sinó per la companyia que havia de suportar. Però, quan va arribar al tron no va dubtar a imposar les seves regles. I sí, ho va fer de manera dràstica. 

A partir d'aquí, la dona de Felip VI s'ha mostrat més natural i assossegada. Quan són retratats pels fotògrafs només hi surten les persones que ella desitja. És a dir, el seu marit i les seves filles.

De la resta ja no en queda cap rastre. I és que, de mica en mica han anat desapareixent, tant els seus cunyats i els seus nebots, així com el rei emèrit. Només queda la seva sogra, que és una assídua tots els estius, encara que també ha intentat apartar-la amb certa elegància.

Sofia sol arribar a finals de juliol i perllonga la seva estada al palau fins al mes de setembre. Per a l'ocasió s'envolta de la seva germana Irene i de la seva amiga Tatiana Radziwill amb el marit d'aquesta. Un cop allà, el temps el dediquen a passejar i a anar de compres.

Letícia i les seves dèries

L'emèrita té un gran afecte a l'illa, ja que porta estiuejant molts anys i sempre que podia reunia tota la família. Tot al contrari que l'asturiana, que no guarda precisament bons records del seu pas per Marivent.

Imatge de la Família Reial sortint del teatre.
Letícia només vol posar amb el seu marit i les seves filles | Europa Press

Per sort, ja ha enterrat els moments de convivència al costat de les seves cunyades i el seu sogre, amb els quals mai va tenir una bona sintonia. A més, a Palma també va haver de fer front a situacions una mica complexes.

En 2013, Letícia va patir una presumpta crisi matrimonial. I és que, alguns mitjans assenyalen que es va incorporar a les vacances tres dies més tard que el seu marit i tornaria a Madrid amb antelació. També a l'illa es va produir el desacord públic amb Sofia, a la sortida de la missa de Pasqua.

A poc a poc, l'actual reina ha fet una sèrie de canvis amb la intenció de guanyar comoditat durant la seva estada a Marivent. Ara decideix allotjar-se amb la seva família a Son Vent, que és una de les tres cases que té el recinte, i ha anat afrontant unes quantes modificacions amb molta discreció.

A diferència de Joan Carles, que solia gaudir allà tot un mes, desplaçant tot l'equip de la Zarzuela, l'asturiana ha reduït el seguici. Solen romandre a terres mallorquines poc més d'una setmana, i amb ells viatgen només el personal de seguretat i la gent més propera a Felip.

L'edifici principal del palau queda reservat per a l'emèrita. Sí, perquè els actuals reis es conformen amb una altra de les construccions que acull la instal·lació, ja que busquen independència i llibertat.

Imatge de la reina Sofia, Letícia, Elionor i Felip a la catedral de Palma el 2018.
L'enfrontament que van mantenir Sofia i Letícia a Palma en 2018 | Atresmedia

Les imatges de Joan Carles i Sofia amb tots els seus fills i nets en els anys 2000 ja formen part del passat. Així és, ja que no es tornaran a repetir aquestes escenes, perquè cap no és benvingut.

Letícia va imposar una sèrie de condicions

La reina, en arribar al tron, tenia clar que havia d'imposar una sèrie de normes. Per exemple, prohibeix que les seves filles participin en les activitats de vela del club nàutic de la zona. I el motiu és perquè no li agraden aquest tipus de disciplines i en certa manera ha obligat el rei a reduir la seva presència a les regates.

La família reial no té cap inconvenient a sortir del palau, però quan ho fan és perquè es dirigeixen a algun tipus d'acte recollit a l'agenda institucional. Cada cop resulta més complicat veure'ls passejar pel centre o fent compres com l'emèrita.

Aquestes sortides transcorren en un ambient distès, gairebé informal. Pràcticament es tracta d'una bona oportunitat per veure la versió més natural i propera dels monarques.

Letícia, com recull Mujer Hoy, tampoc és partidària d'anar a compromisos amb la colla d'amics de Felip. I és que no sembla gaire còmoda en aquest tipus d'ambients, i tampoc desitja que el seu marit vagi només a aquestes reunions.