Primer pla de la reina Sofia en un acte públic

La reina Sofia, destrossada al funeral al qual ha hagut d'anar sola

L'emèrita està més que acostumada a viure sola i a anar als llocs sense la seva família

La reina Sofia està desolada després d'anar sola al funeral d'una amiga íntima. Des que els reis Joan Carles i Sofia es van convertir en emèrits, el vincle entre tots dos es va acabar. Aquest va ser el detonant que va confirmar els rumors que asseguraven que la parella no tenia cap mena de relació.

Aquesta nova condició i tots els escàndols del rei emèrit han fet que cada un refaci la seva vida en punts diferents. Només es reuneixen en ocasions especials, on intenten aparentar una imatge d'unió.

Hem estat testimonis d'escenes en les quals se'ls aprecia sols, i les especulacions sobre una ruptura definitiva estan més vives que mai. Aquests dies s'ha produït una nova situació en què s'ha pogut veure la reina emèrita sola i destrossada per una pèrdua.

La reina Sofia, sola al funeral d'una amiga

El 28 d'agost, es va celebrar a la catedral de Vaduz el funeral d'Estat en honor a la princesa Marie de Liechtenstein. L'aristòcrata, que tenia 81 anys, va morir dies abans a causa d'un infart cerebral.

A causa de la situació sanitària actual i les mesures per a evitar l'expansió del virus, l'acte en qüestió va ser íntim. No obstant això, entre els convidats destacaven els principals representants de totes les cases reials europees.

Entre els assistents va destacar la reina Sofia com a representant de la família reial espanyola, que estava molt unida a la difunta. I el que més va cridar l'atenció va ser que hi va assistir sola, sense cap altre acompanyant reial.

L'acte es va emetre a la cadena pública del país, i la família de la morta va sol·licitar que només es gravés el que passés a l'altar. Amb això es volia evitar que els convidats es convertissin en protagonistes i se'ls col·loqués al focus de les crítiques.

La cadena va complir aquesta petició i va evitar gravar els convidats. Tot i això, en alguns moments la càmera es va desviar i va enfocar als bancs, on va destacar la presència de la reina Sofia i de Carolina de Mònaco.

La gran tristesa de l'emèrita d'Espanya

El rostre trist i seriós era comú en tots els assistents. L'emèrita d'Espanya va cridar molt l'atenció a causa de l'expressió malenconiosa i especialment trista que feia. Estava asseguda al costat dels fills de la difunta, amb els quals va tenir alguns moments de complicitat.

Aquesta actitud va posar en relleu la bona relació que té amb la família reial de Liechtenstein i la proximitat que sempre hi ha hagut entre les dues cases. De fet, aquesta bona relació ve des de fa molt de temps.

Sofia i la princesa Marie eren amigues des de feia molts anys. De fet, sempre es convidaven l'una a l'altra als actes oficials o celebracions que feien. Tant és així, que la princesa de Liechtenstein va assistir al casament de la infanta Cristina.

El rei Felip i la princesa Tatiana, filla de Marie, també són amics. Es van conèixer fa molts anys, quan ella va estudiar a Madrid. De fet, hi va haver molts rumors sobre una possible història d'amor entre ells.

Les dues famílies es mostraven molt favorables al fet que es convertissin en els futurs reis d'Espanya, ja que ella reunia totes les condicions que buscaven per a una futura reina, però això no va arribar a passar mai.

Tot i això, l'amistat entre Sofia i Marie sempre va ser molt forta i sempre que podien es visitaven per a posar-se al dia. Aquesta pèrdua ha deixat desolada la reina i no ha rebut el suport de cap familiar.

Això posa en relleu la independència dels membres de la casa reial i el distanciament que hi ha entre tots. També pot ser degut a altres factors, però la realitat és que Sofia va haver de travessar aquest episodi tan dur sola i amb l'únic suport dels familiars de la difunta.