Primer pla de la reina Sofia en un acte públic

La reina Sofia viu un final d'estiu funest: Una mort i un incendi

Els seus tranquils plans familiars s'han vist eclipsats per dos esdeveniments tràgics

La reina Sofia ha viscut una recta final d'estiu d'allò més intensa. Tot i que no en el bon sentit de la paraula, ja que s'ha enfrontat a dos episodis molt tràgics que han marcat un abans i un després en les seves vacances.

Mentre que els primers mesos de juny i juliol van destacar per ser tranquils, les últimes setmanes d'agost han estat carregades de moments de tristesa, pena i nostàlgia.

En un marge de molt pocs dies, la reina Sofia ha viscut amb angoixa els incendis que van castigar la seva terra natal i ha acudit a l'enterrament d'una persona molt estimada. Dos successos que han deixat a la dona de Joan Carles I completament tocada al seu retorn a Espanya.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les vacances de la reina Sofia: un estiu de llums i ombres

Aquest estiu, la reina Sofia s'ha enfrontat a unes vacances no exemptes de controvèrsia. Davant l'absència del rei emèrit, instal·lat en els Emirats Àrabs des del passat estiu, la reina ha organitzat la seva agenda estival al seu gust.

Durant el mes de juny, la reina Sofia va voler gaudir de diversos dies d'estada a la seva Grècia natal, on va compartir moments privats amb la seva família i amics més propers.

Però no va ser un únic viatge, sinó diversos desplaçaments que va fer en companyia de la seva germana Irene, que s'ha convertit en la seva fidel companya. Fins i tot, les dues es van deixar veure en un concert al costat d'altres membres de la seva nombrosa família.

A més, ja en el mes de juliol, la reina Sofia va acudir com de costum a la seva cita a Palma de Mallorca. El Palau de Marivent la va tornar a rebre amb les portes obertes i, un any més, es va convertir en el seu refugi estiuenc.

Allà va poder gaudir novament de l'agradable companyia de la seva germana Irene, tot i que també va tenir temps per passar uns dies amb els seus amics Jean Henri Fruchaud i Tatiana Radziwill. A més d'una simbòlica i entranyable vetllada al costat dels actuals reis, també la princesa Elionor i la infanta Sofia.

Tots van coincidir a principis d'agost a l'illa i no van dubtar a posar davant les càmeres per donar una imatge d'unitat familiar. La reina Sofia, molt somrient, fins i tot ens va deixar el moment més esperat de l'estiu després de posar amb la seva neta Elionor, les dues agafades de la mà.

L'incendi i el funeral que l'han deixat completament desolada

No obstant això, l'estiu de calma i tranquil·litat que havia viscut la reina Sofia va arribar al seu final amb els últims cops de cua d'agost. Primer, van ser els incendis de Grècia els que li van causar una gran preocupació i desolació.

Les flames van arribar fins al palau Tatoi, en què va passar la seva infància, i fins i tot van arribar al cementiri real en què descansen les restes dels seus pares i altres familiars.

Així mateix, els danys materials han estat devastadors i la pena per veure com el foc ha calcinat gran part dels seus records ha estat immensa. No obstant això, el final de l'estiu de la reina Sofia s'ha vist especialment enterbolit per la mort de Marie de Liechtenstein.

Una pèrdua que ha afectat enormement a la mare de Felip VI. De fet, va ser la mateixa àvia d'Elionor qui va voler exercir de representant de la Casa Reial i va acudir al funeral celebrat a la catedral de Sant Florián de Vaduz.

Les altres preocupacions que ronden el cap de la reina Sofia

A més, tampoc podem oblidar la difícil situació familiar que travessa la mare del rei Felip VI. No només per tots els escàndols que esquitxen en el rei emèrit i la polèmica desfermada per la seva fugida a l'estranger, sinó per la recent marxa de la seva neta Elionor a Gal·les.

La futura hereva al tron començarà un nou curs escolar fora d'Espanya, sumant-se a la llarga llista de familiars que la reina Sofia té a milers de quilòmetres de distància.

Però per si no n'hi hagués prou, una nova preocupació podria estar rondant el cap de la reina Sofia. I és que l'estat de salut del seu germà Constantí de Grècia ha fet saltar les alarmes dins de la premsa del cor.

Tot arran del seu posat familiar amb motiu del seu darrer aniversari, on el seu actual aspecte físic, una mica desmillorat, no ha passat desapercebut per a tothom.