Primer pla de la reina Sofia amb el cap cot

La reina Sofia parla per primera vegada sobre les fotos d'Iñaki Urdangarin

Pel que sembla, la mare de la infanta Cristina està dolguda amb tota la situació

L'anunci de la separació d'Iñaki Urdangarin i la Infanta Cristina ha generat molt d'enrenou a la família reial.

«D'acord mutu, hem decidit interrompre la relació matrimonial. El compromís amb els nostres fills continua intacte», esmentava el comunicat que van per a anunciar que se separaven definitivament.

«Com que és una decisió d'àmbit privat, demanem màxim respecte a tots els que ens envolten».

Tot arran de les imatges compromeses de l'exduc de Palma amb la seva nova parella, Ainhoa Armentia.

Fotomuntatge d'Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia podrien ser la nova parella del 2022 | Catalunya Diari

«Es desferma una crisi a la família. La infanta Cristina és a Ginebra, li truquen per a dir-li el que ha passat i es produeix un estat de xoc general, ja que ningú sabia qui era aquesta persona», revelava Paloma García Pelayo.

«Sé que el matrimoni parlava diàriament, amb normalitat, i (això és aportació meva) entenc quan la infanta va veure les imatges, hi va haver una conversa entre ells, i no precisament serena», explicava la periodista sobre la reacció que suposadament va tenir Cristina de Borbó quan es va assabentar de la notícia.

El més curiós és que, fins ara, no sabíem com va reaccionar la reina Sofia a aquest escàndol.

I és que, pel que sembla, «la infanta ho va comunicar al seu pare quan va tenir la constatació que aquestes fotos existien, però va ser la seva germana, Elena, qui ho va explicar a la mare».

«Dimarts, hores abans que es publiquessin les imatges, Cristina va tenir una conversa telefònica amb Joan Carles, i van parlar del tema».

Imatge de la reina Sofia saludant a la premsa mentre el rei Joan Carles surt del cotxe
El rei Joan Carles i la reina Sofia donen suport a la seva filla | GTRES

L'emèrit també es va mostrar molt preocupat per tot el que havia passat, i, just per això, i potser també per a escapar de l'assetjament mediàtic, la Infanta ha viatjat a Abu Dhabi.

Un viatge en què sembla que l'ha acompanyat la seva companya inseparable i gran suport: la seva germana, Elena.

«La infanta està bé, està tranquil·la. Els seus amics més propers ja han parlat amb ella, tot i que no respon a la majoria de trucades. Per a ella, la prioritat són els seus quatre fills: Juan, Pablo, Miguel i Irene», asseguraven sobre l'estat anímic de Cristina.

La reina Sofia reacciona a la separació de la infanta Cristina i Urdangarin

D'altra banda, la mare d'Urdangarin, Claire Liebaert, es va pronunciar sobre el tema, i va al·legar el mateix que el seu fill:

«Estem bé. Hem parlat, i ja està tot dit. Ja podem ser una família normal», sostenia. «No puc dir res més».

La que segueix sense dir res és la reina Sofia, que, com és habitual en ella, prefereix mantenir-se al marge de les polèmiques.

Primer pla de la reina Sofia mig somrient
La reina Sofia està molt decebuda amb Iñaki Urdangarin | GTRES

Això sí, fonts properes asseguren que està afectada amb tota aquesta situació. De fet, al·leguen que està «molt decebuda» amb Iñaki.

I més «després de com l'ha protegit». Just per això, «sent una gran decepció».

A més, es veu que l'emèrita també sent una «gran tristesa per la seva filla Cristina», ja que aquesta és víctima d'una traïció pública.

La mateixa Sofia sap molt bé què se sent davant dels incessants rumors d'infidelitats que l'han estat perseguint tota la vida.

Aquesta vegada, però, s'ha mostrat més contundent que mai.

Fotomuntatge de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han fet un comunicat per a anunciar la separació | CatalunyaDiari

I és que quan hi va haver el cas Nóos, en què la seva filla va acabar imputada, no es va pronunciar al respecte. Però està clar que durant tot aquest temps ha seguit apostant pel matrimoni de Cristina i Iñaki.

Ningú sospitava que hi hagués problemes tan greus, i fins i tot els amics més íntims de la parella s'han quedat impactats.

«Tenien una relació totalment normal. Res feia sospitar que hi pogués haver algú altre», diu una persona que els coneix bé. No obstant això, hi ha qui té una opinió molt diferent, com Pilar Eyre.

«Els ducs de Palma portaven vides separades des de feia dos anys. No hi havia necessitat que ella visqués a Ginebra i ell a Vitòria. Això ja era un senyal», assegura la periodista.

Bona prova d'això és que els últims anys «sempre que s'han deixat veure junts, ha estat amb els fills».