Primer pla de la reina Sofia mig somrient

La reina Sofia fa plorar els seus nets després de reconèixer que la mort s'acosta

La reina Sofia confessa on i com vol ser enterrada

La reina Sofia és un dels personatges més ben valorats de la Casa Reial. La dona de Joan Carles I pot presumir de gaudir de la simpatia d'un gran nombre d'espanyols que l'acullen amb afecte. Una part d'aquesta bona consideració rau en el seu comportament exemplar i com ha encaixat totes les polèmiques de la família.

Durant els seus anys de regnat no n'ha protagonitzat cap i sempre ha mostrat el seu costat més familiar. Ara, amb 83 anys, és conscient que el temps s'esgota i no ha dubtat a dir als seus com vol ser enterrada.

La reina Sofia commociona tothom parlant sobre el seu final

La reina Sofia sempre ha ostentat el càrrec de ser un dels membres de la Família Reial amb més humanitat. Entre les seves tasques institucionals hi ha col·laboracions solidàries on ajuda als menys afavorits.

La seva vida no ha estat gens fàcil després de contraure matrimoni amb Joan Carles I. La seva fama de faldiller l'ha perseguit sempre i les últimes polèmiques l'han apartat de ple d'Espanya. Fa dos anys que resideix a Abu Dhabi i durant aquest temps no ha rebut la visita de la seva encara dona.

Primer pla de la reina Sofia amb el cap cot
La reina Sofia confessa on vol ser enterrada. | GTRES
 

Una situació que, qui la coneix bé, assegura que no provocar maldecaps a la mare de Felip VI. Segons expliquen, és el que sempre havia volgut i ara per fi pot viure els últims anys de la seva vida allunyada de l'emèrit.

Precisament de com afronta ella la proximitat de la mort va parlar amb la periodista especialista en la Casa Reial Pilar Urbano. Després de compartir uns dies juntes, Urbano i la que va ser reina es van intercanviar confidències de tota mena.

Imatge de la reina Sofia saludant a la premsa mentre que el rei Joan Carles surt del cotxe
La reina Sofia no vol que l'enterrin al panteó dels Borbons. | GTRES
 

Entre elles, la periodista es va interessar per saber si havia pensat on volia que reposessin les seves restes. Una pregunta que l'exmonarca no va dubtar a respondre deixant aquesta elecció la família. «Ja s'ho faran! Aquest ja no serà el meu problema! Que facin amb mi el que vulguin», va declarar.

Tot i això, el que sí que va deixar clar és on no vol que l'enterrin: a l'Escorial, on, per tradició, reposen tots els Borbons. De fet, no va dubtar a qualificar de «tètric» el panteó familiar. «Em fa venir calfreds, a sobre, cal estar-s'hi no sé quants anys i no hi ha lloc ja, estan plens tots els calaixos», manifestava.

La reina Sofia no vol ser enterrada amb el seu marit

La reina Sofia no pot amagar com n'està de feliç des que el seu marit es va traslladar a viure Abu Dhabi. Tan feliç està que no té cap intenció de tornar a coincidir amb ell ni viva ni morta, a jutjar per les seves declaracions sobre el seu enterrament.

La sogra de la reina no vol ser enterrada al costat de l'emèrit i optava per una alternativa molt més d'acord amb la seva filosofia de vida. «Quan jo estigui morta no em preguntaran quin enterrament vull», començava dient.

Pla general de la reina Sofia
La reina Sofia desitja ser incinerada i que escampin les seves cendres pel mar Mediterrani. | GTRES
 

«Però si em fessin escollir, preferiria que m'incineressin i escampessin les meves cendres pel Mediterrani i l'Egeu», ha manifestat. «Són un mateix mar: el mar de la meva vida!», va sentenciar, deixant clar el seu desig de tornar als seus orígens.

La reina Sofia mai no ha renegat de la seva nacionalitat grega. Troba a faltar la seva terra, encara que confessa tenir el cor dividit. «Jo em sento cent per cent grega, i alhora cent per cent espanyola, potser, perquè em sento cent per cent mediterrània», va confessar.

D'aquí que el seu últim desig el dia que la mort truqui a la seva porta sigui tornar a la que va ser casa seva. Fondre's amb els seus orígens en un mar que la va veure créixer i convertir-se en reina d'Espanya.