Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La reina Sofia, en el funeral d'Henri d'Orleans

La reina Sofia acudeix sola al funeral del comte de París

El rei emèrit Joan Carles I no va estar present a la cerimònia d'enterrament pel seu difunt cosí segon, Enric d'Orleans

La reina Sofia, en el funeral d'Henri d'Orleans
La reina Sofia va acudir sola al funeral d'Enric d'Orleans | GTRES

 

La Casa Reial continua en entredit. La reina Sofia, de fet, és una clara mostra de les hores baixes de la monarquia espanyola i ho exemplifica, així mateix, amb totes i cadascuna de les seves accions. Dissabte passat, de fet, acudia sola al funeral d’Enric d’Orleans, Duc de França, que va morir a l'edat de 85 anys. El cap de la casa reial francesa i cosí segon del rei emèrit Joan Carles I moria el passat 21 de gener.

Era el seu fill, Joan d’Orleans, va ser l'encarregat de donar la notícia a través de les xarxes socials: «Tinc la tristesa d’anunciar la mort del meu pare, el comte de París, succeïda aquest matí. Els prego que resin per la seva ànima».

Un funeral multitudinari

La reina Sofia, sense la companyia del rei emèrit Joan Carles I, va viatjar fins a la població de Dreux per assistir al funeral, en representació de la casa reial espanyola. L’acte va tenir lloc a la Capella Reial de Saint Louis de Dreux, on es troba la tomba familiar dels Orleans, i va ser presidit pel seu fill Joan d’Orleans. La cerimònia va ser multitudinària i va comptar amb quasi 500 invitats, entre polítics, membres de la reialesa i empresaris.

  • Notícia relacionada: El rei Joan Carles I revela molts dels seus secrets en una entrevista vetada a Espanya

Tot i no assistir-hi el seu marit, la reina Sofia va estar acompanyada d’altres representants espanyols com l’ambaixador d’Espanya a França, Fernando Carderera o el president d’honor del grup Vocento, Santiago Ybarra.

També hi eren presents altres membres de la reialesa com el príncep Albert de Mònaco, Manuel Filibert de Savoia,  Carles i Camil·la de Borbó-Dues Sicílies, Maria Teresa de Gutenberg -la seva primera esposa- o l’emperadriu Farah Diba de l’Iran, entre altres personalitats.

Albert de Mònaco en el funeral d'Henri d'Orleans
Albert de Mònaco en el funeral d'Enric d'Orleans | GTRES

 

La figura destacada d’Enric d’Orleans

El Duc de França va estar sempre molt implicat en tots els assumptes importants de França, tant polítics com socials. L’última acció en la qual va intervenir recentment, va ser en les protestes dels anomenats 'armilles grogues', esdevenint intermediari entre aquests i el president de la República Francesa, Emmanuel Macron.

La seva postura era clara a favor d’escoltar els ciutadans: «Hem de donar resposta a les fractures que amenacen la nostra societat, que són nombroses i profundes, entre rics i pobres, entre les elits desarrengades i la població, entre les ciutats i els territoris, entre les religions. Els 'armilles grogues' resumeixen aquestes múltiples fractures», declarava, pocs dies abans de morir.

  • Notícia relacionada: La infanta Sofia, hereva de l’elegància de Letícia