Els reis Felip i Letícia passejant per Gijón durant la seva ruta per Espanya després de la crisi del coronavirus. 29 juliol 2020.

Felip i Letícia, desolats, donen l'últim adeu a un bon amic seu

Els monarques han assistit a la missa en honor a Jaime Carvajal

El passat mes de setembre va morir sobtadament Jaime Carvajal Hoyos, marit de Xandra Falcó, després de patir un infart sobtat. El banquer era molt amic de Joan Carles I i ara Felip, Letícia i la infanta Elena han volgut assistir a la missa celebrada en honor seu.

Els pares de la princesa Elionor acudien a la cerimònia d'una forma molt discreta i que ha passat gairebé desapercebuda. La missa es va celebrar en una de les capelles de l'església de San Francisco de Borja, a Madrid, en un acte molt íntim en el qual només van assistir 50 persones. Encara que Felip, Letícia i la infanta Elena van estar presents en l'homenatge a Jaime Carvajal, ho van fer d'una manera tan discreta que ni tan sols hi ha fotos d'ells en el lloc.

Tal com van fer el passat mes de setembre quan van assistir al tanatori de La Paz amb motiu del funeral, els monarques han acudit a la missa del marit de Xandra Falcó per mostrar el seu suport a la família.

Dues famílies molt unides

El banquer mantenia una relació molt estreta amb la Família Reial perquè era íntim amic del rei emèrit des que es van conèixer l'any 1948, quan Jaime va ser contractat pel pare de Joan Carles I per adaptar-se a l'Espanya de la postguerra després de la seva tornada de Portugal.

Una bona relació que va transcendir a Felip VI, la qual va donar lloc al fet que el 1998, quan el fill de la reina Sofia encara era príncep, actués com a testimoni del seu casament. La infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, també van assistir a la cerimònia. A més, les dues famílies mantenen un vincle molt estret.

Jaime Carvajal i Uriquijo, el marquès d'Isasi, i el rei emèrit van estudiar junts quan eren nens a la finca de Las Jarillas, situada a prop de Colmenar Viejo (Madrid). Allà també van coincidir amb Carlos i Fernando Falcó, que també han mort recentment.

La germana de Jaime, Victòria, va ser protagonista de la premsa en el seu moment pel seu suposat idil·li juvenil amb Felip VI, a qui va conèixer al col·legi Santa María de los Rosales. No obstant això, el presumpte romanç entre tots dos només va durar uns mesos.

El funeral de Carlos Catalán

Tan sols una hora més tard de la missa en honor a Jaime Carvajal es va celebrar el funeral de Carlos Catalán, un important empresari que va morir el passat 10 de desembre, amb 44 anys, després d'una llarga malaltia.

Antonio Catalán, el pare de la víctima i fundador d'AC Hotels-AC by Marriot', al costat de la seva nora, Patricia, i els seus nets, van assistir al lloc a acomiadar el vicepresident de la cadena d'hotels. «Carlos Catalán, un dels sis fills de l'empresari Antonio Català i vicepresident de la cadena AC Hotels, ha mort després de diversos mesos lluitant contra 'una llarga malaltia' que finalment no ha pogut superar», va explicar en un comunicat l'empresa després de la seva defunció.

Carlos Catalán era l'únic dels sis fills del navarrès que havia decidit seguir els passos del seu progenitor a l'empresa. Va néixer a Tudela, Navarra, el 1976 i era pare de tres fills: Claudia, Marcos i Alejo. L'any 2000 va passar a ocupar el càrrec de vicepresident a l'empresa del seu pare.

Rostres molt reconeguts en les cerimònies

Els dos grans cognoms han suposat una desfilada de molts rostres coneguts per la capella de l'església de San Francisco de Borja, tot i les mesures sanitàries. A la cerimònia de l'empresari van acudir personatges molt destacats del món de la política com José Luis Rodríguez Zapatero, l'expresident; la presidenta del Partit Popular, Sonsoles Ortega o Jaime Mayor Ortega, exministre d'Interior, a més de cares conegudes com Cayetana Guillén Cuervo, Enrique Cerezo, Curro Vázquez, Cayetano Rivera , o Victòria Frederica, la neboda de Felip VI .