Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Felip VI i Letícia amb la ministra d'Exteriors en el 75 aniversari de l'alliberament d'Auschwitz

Els reis Felip i Letícia, molt emocionats i de rigorós dol en un acte oficial a Polònia

Van assistir al 75 aniversari de l'alliberament d'Auschwitz
Felip VI i Letícia amb la ministra d'Exteriors en el 75 aniversari de l'alliberament d'Auschwitz
Les cares dels reis reflectien l'emotivitat de l'homenatge celebrat a Auschwitz | Catalunya Diari

Els reis Felip i Letícia no han començat aquest 2020 amb massa alegries. Fa molt pocs dies que van haver de viure la pèrdua d'una de les persones més estimades de la família reial, l'infanta Pilar de Borbó. Aquest dilluns 27 de gener, en un dels seus primer actes oficials plegats després de la notícia, els monarques van haver de tornar a vestir de dol però en aquest cas per un motiu menys personal.  

Els reis d'Espanya van assistir al 75 aniversari de l'alliberament del camp de concentració d'Auschwitz.  Felip i Letícia van dos dels molts caps d'estat i govern internacionals que van participar en un acte, auster i profundament emotiu, on es va fer un homenatge als milions de víctimes de la barbàrie nazi. 

Aquesta era la primera vegada que els reis visitaven el camp però no eren els primers monarques espanyols que ho feien, ja que els reis emèrits ho van fer fa ara 30 anys.  En el seu particular homenatge, van encendre unes espelmes i van dipositar una corona de flors amb la bandera espanyola. 

Una diadema negra, complement estrella de la reina

Tot i la seriositat de l'acte, una vegada més va ser impossibles no fixar-se en el vestuari de la reina Letícia. Va optar per un conjunt idoni marcat per la  sobrietat, amb uns pantalons, un abric i un fulard negre, a més d'uns guants de pell del mateix i color. L'únic toc distintiu va ser  una diadema negra que ressaltava el seu cabell recollit en un monyo. 

A l'homenatge, a més dels monarques espanyols, van acudir bona part de les reialeses europees. Al camp polonès es va poder veure a Guillem i Màxima d'Holanda, Felip i Matilde de Bèlgica o Haakon de Noruega.

També et pot interessar...