Els reis i les seves filles feliciten les festes amb una imatge molt natural

Felip VI i la reina Letícia han sorprès amb una fotografia sense protocols, al costat de les seves filles als llacs de Covadonga

Cada any esperem encuriosits la nova felicitació de Nadal per part de la Casa Reial. Aquest 2018, Felip VI i la reina Letícia ens han mostrat una foto familiar i allunyada de protocols, durant un viatge que van fer el 8 de setembre a Astúries. En concret, la imatge està feta als llacs de Covadonga, un paisatge preciós del nord d'Espanya que van tornar a visitar amb les seves filles Elionor i Sofia, durant un viatge oficial al Principat d'Astúries.

Una imatge molt natural 

A la fotografia podem veure la Família Reial somrient, relaxada i natural amb un paisatge espectacular al fons. Pujar al Parc Nacional de la muntanya de Covadonga també va servir perquè la princesa d'Astúries, Elionor, inaugurés un mirador amb el seu nom. La imatge mostra la Família Reial en una activitat que qualsevol família podria fer un cap de setmana. A més els veiem en una posició molt natural i normal amb roba còmoda i esportiva, res a veure amb els formalismes d'un acte institucional.

Darrere de la felicitació, hi podem llegir un missatge manuscrit pels reis: «Amb molt afecte i els nostres millors desitjos», que contrasta amb la lletra molt més formal d'impremta que diu «Bon Nadal i feliç any nou 2019». Més a baix veiem les firmes dels reis amb les de les seves filles que han afegit el títol que ostenta cada una: Elionor, Princesa d'Astúries i Sofia, Infanta d'Espanya. A més, aquest any han decidit afegir el monograma dels reis, una «F» i una «L» sota d'una corona i l'escut de Felip.

Reverso de la felicitación navideña de los reyes
Darrere de la felicitació hi podem llegir un missatge manuscrit pels reis «Amb molt afecte i els nostres millors desitjos» | Casa Reial
 

Una felicitació diferent

La felicitació del 2017 i la d'aquest són molt similars. Totes dues mostren un text gairebé idèntic, encara que a la d'aquest any els reis han afegit una frase manuscrita i un monograma. Però la gran diferència sobretot rau en la imatge institucional de l'any passat en què posaven al Palau Reial durant la recepció que hi va haver després de la desfilada militar el 12 d'octubre. Sens dubte, el caràcter informal de la felicitació d'aquest any no té res a veure amb la solemnitat del 2017.

Més notícies relacionades: «La majoria de ciutadans espanyols votaria a favor d'una república»

Els reis emèrits també ens feliciten el Nadal 

Com de costum, la felicitació del rei Joan Carles i la reina Sofia ha arribat al mateix temps. Aquest any, els pares de Felip VI han preferit canviar respecte dels altres anys i felicitar-nos les festes amb una foto de tots dos en un lloc que no ha transcendit. Se'ls veu als dos vestits ben elegants i amb uns jardins al fons. Una fotografia que està firmada i va acompanyada del missatge següent: «Bones festes i feliç any nou 2019».

Los reyes eméritos en su felicitación navideña del 2018
Els reis emèrits, Joan Carles i Sofia, ens feliciten les festes  | Casa Reial

 

Els primers actes de la princesa Elionor

Sens dubte, el 2018 quedarà gravat a la memòria de l'hereva del tron reial com el seu debut, ja que ha assistit i participat a diversos actes d'estat. Durant una solemne cerimònia el passat 30 de gener va rebre el Toisó d'Or, la distinció més alta de la corona espanyola. Al setembre va fer el seu primer viatge oficial a Astúries amb motiu del tricentenari de la Coronació de la Verge de Covadonga, del Regne d'Astúries i el Parc Nacional de la muntanya de Covadonga.

Un mes després, el Dia de la Hispanitat, vam veure la princesa a la desfilada de les Forces Armades com a hereva, a la dreta del rei. I uns dies més tard, per acabar de completar la seva presència institucional, la princesa Elionor va pronunciar les seves primeres paraules en públic a la seu de l'Institut Cervantes de Madrid el dia que feia 13 anys, on va llegir l'article 1 de la Constitució.

Notícia original de 'La Coctelera': Los reyes y sus hijas felicitan la navidad desde los lagos de Covadonga