Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Santi Acosta fa una breu reaparició a Telecinco per presentar un documental

'9 días y 2.500 noches' és la peça sobre la Constitució dirigida per l'expresentador de 'Salsa Rosa' de Telemadrid que es va emetre aquest dimecres
Santi Acosta, al mando de 'Salsa Rosa'
Santi Acosta en la seva època de presentador de 'Salsa Rosa' | CatalunyaDiari.cat

 

Santi Acosta va tornar a aparèixer a les pantalles dels espectadors de Telecinco després de molt temps sense fer-ho.  Va presentar a 'Sálvame'  un documental titulat '9 días y 2.500 noches' que la cadena de Mediaset va emetre el passat dimecres.  

Curiosament, el presentador va estar present durant els quatre minuts finals del 'Sálvame' d'aquell dia. Va ser en aquest programa del cor on va explicar aquest documental que va resumir  els moments més importants del procés de la transició cap a la democràcia després de la mort de Franco

Aquesta va ser la seva tornada a les pantalles després de l'acomiadament del seu programa a Telemadrid. I ho va fer a la cadena on va triomfar amb 'shows' com 'Salsa Rosa' o 'Enemigos Íntimos'.

Santi Acosta, en 'Salsa Rosa'
Santi Acosta, durant una entrevista amb Julian Contreras a 'Salsa Rosa' | La Coctelera

 

Un documental amb un «llarg recorregut emocional»

Acosta va descriure d'aquesta manera el seu documental: «No t'ho pots perdre perquè  és un recorregut emocional pels sentiments que van tenir aquells que venint de les trinxeres de la Guerra Civil, l'exili i la presó, van ser capaços d'empassar-se el que sentien pel seu adversari i signar un pacte que va ser la Constitució». 

En la presentació, Santi Acosta també va explicar l'experiència d'una de les cares més conegudes de la cadena de Mediaset, Ana Rosa Quintana. La presentadora es va emocionar molt recordant com la seva mare va votar per primer cop: «Aquella dona, com va gaudir... I va treure una bandera republicana. Era com haver-la tornat a la seva infància, el seu pare i els anys de silenci». 

Acomiadat per anar a un acte de Ciutadans

L'acomiadament del presentador de 'Salsa Rosa' de Telemadrid va fer que sorgissin molts rumors. Es va especular que la decisió de la cadena pública madrilenya d'apartar-lo de 'Buenos Días Madrid' es va produir quan se'l va captar a un acte de Ciutadans

Sembla que Acosta va participar en la presentació de la plataforma cívica del partit d'Albert Rivera. En un principi, es va explicar que era una mesura temporal i que «surti més o menys a pantalla és una decisió final que depèn de la direcció d'informatius».  

Finalment, Telemadrid va decidir prescindir d'Acosta perquè creien que es veia compromesa la seva objectivitat com a televisió. A més, segons 'El Español', algunes fonts de la cadena haurien confirmat que es van assabentar de l'acte «per la premsa». 

  • Notícia original de 'La Coctelera': Santi Acosta reaparece en Telecinco para presentar su documental