Els reis visiten de matinada un dels punts clau en la crisi del coronavirus

A poc a poc van recuperant la seva agenda oficial

Els reis Felip i Letizia davant un lloc de fruites i verdures de Mercamadrid el 2020.05.21
Els reis s'han parat a xerrar amb alguns dels treballadors | Casa Reial

Els reis han visitat aquesta matinada les instal·lacions de Mercamadrid, la plataforma més gran de distribució i comercialització d'aliments frescos d'Espanya, per tal de conèixer de primera mà la seva activitat i recórrer alguns dels llocs de fruita i peixateria.

Felip i Letícia han començat la visita a les 5.30 hores, quan encara era negra nit, acompanyats de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida.

Protegits amb mascareta i guants, els reis han estat rebuts per l'equip directiu de Mercamadrid, amb el qual Felip VI va mantenir una trobada telemàtica el passat 25 de març per conèixer la resposta del centre en el proveïment de productes durant l'estat d'alarma decretat per la pandèmia.

Mercamadrid subministra aliments frescos a 12 milions de consumidors, en un radi d'acció de 500 quilòmetres. En ell operen més de 800 empreses que donen feina a 9.000 persones d'unes 30 nacionalitats diferents.

Després d'una xerrada explicativa sobre com estan distribuïdes les naus, els reis s'han endinsat a l'interior d'algunes d'elles per observar de primera mà la venda dels productes frescos, tant de peixateria, fruites i altres aliments.

Visita respectant les mesures de seguretat

La visita ha discorregut enmig d'una gran expectació, el que ha donat peu a què en alguns punts hi hagués persones que s'amunteguessin més de l'aconsellable a l'hora de mantenir la distància física per tal de veure els reis i treure'ls alguna foto. Felip i Letícia s'han parat a xerrar amb diversos treballadors i persones que han anat a comprar gènere.

Com que no hi poden haver encaixades de mans, al rei se li ha vist saludar amb el braç a una de les persones que s'ha apropat a ell, segons les imatges que la Casa Reial ha ofert del recorregut, ja que no hi ha hagut presència de mitjans de comunicació.

Els reis reprenen a poc a poc la seva agenda

La visita a Mercamadrid és la segona de caràcter presencial que els reis han fet aquesta setmana, en què han començat a recuperar l'activitat ordinària després de dos mesos de crisi sanitària.

Dilluns passat van estar a la seu de Telefònica per a participar en la presentació de l'informe de la Fundació Cotec, al costat de la vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño.

Felip VI va celebrar ahir, dimecres, la seva primera audiència ordinària al Palau de la Zarzuela en els dos últims mesos i mig, en rebre al president de Tribunal Constitucional —TC—, Juan José González Rivas, qui li va lliurar la memòria de la institució corresponent a l'any 2019.


Comentaris

envia el comentari