Primer pla de la Princesa Elionor

Revelen a quina àvia prefereix la princesa Elionor (i disgustarà a les seves ties)

La celebració dels premis Princesa d'Astúries són un clar exemple de les diferències que hi ha entre la reina Sofia i Paloma Rocasolano

En pocs dies es farà entrega dels premis Princesa d'Astúries, una cerimònia que és un gran i clar exemple de la relació que té Elionor amb la seva àvia materna, Paloma Rocasolano, molt diferent de la relació que té amb l'àvia paterna, la reina Sofia.

L'àvia de la princesa Elionor faltarà als premis Princesa d'Astúries

Les dues dones viuen aquests guardons amb il·lusió; en primer lloc, com a mares i, en segon, com àvies. Quan tan sols era un nen, Felip VI ja va presidir per primera vegada el lliurament d'aquests premis, i la seva mare ha estat present des de llavors, i des que Letícia assisteix a aquest acte, la seva mare tampoc ha faltat mai.

Ara fa un any, l'actual princesa d'Astúries va ser l'encarregada, per primer cop, d'inaugurar l'acte amb un discurs, mentre la reina Sofia i Paloma Rocasolano observaven orgulloses a la seva néta des d'una llotja i una butaca, respectivament. No obstant això, aquest any l'esdeveniment serà molt diferent dels anteriors per culpa de la crisi sanitària. En lloc de celebrar-se al teatre Campoamor, la gala tindrà lloc aquest divendres al saló Covadonga de l'hotel Reconquista.

Està confirmat que la reina Sofia assistirà al lliurament dels premis i serà la primera vegada que coincideixi amb el seu fill, la seva nora i les seves netes en públic des de principis d'any i després de l'exili del Rei emèrit. Però es desconeix si Paloma Rocasolano assistirà a la cita. La mare de Letícia mai ha faltat a aquesta gala, en la qual aprofita per lluir les seves millors gales i l'orgull que sent per la seva filla i per les seves netes. Tanmateix, aquest any l'aforament estarà molt limitat a causa de la crisi sanitària, de manera que podria ser la primera vegada que no estarà en els premis Princesa d'Astúries.

Es trobarà a faltar a Paloma Rocasolano i les seves mostres d'afecte. Mirades de complicitat, emoció o fins i tot una salutació del rei Felip a Paloma Rocasolano, que demostra la il·lusió que els fa que estigui present en aquest acte.

La reina Sofia o Paloma Rocasolano?

Hi ha una clara diferència entre les relacions que tenen una àvia i l'altra amb les seves netes, tant institucionalment com personal. Donya Sofia se situa en una llotja i les filles dels reis han de prendre certa distància i complir un protocol per saludar-la, mentre que la mare de Letícia gaudeix del lliurament des de les butaques, com una espectadora més, i es posiciona molt més propera a la seva família en la seva entrada al teatre.

Fins i tot les mirades que intercanvien entre ells, tot i que no se'ls veu junts molt sovint, demostren que manté una relació molt propera amb la Família Reial i especialment amb la infanta Sofia i la princesa Elionor. De fet, ja ho va confirmar fa un temps Pilar Eyre al seu 'blog' de 'Lecturas', quan la mare de Felip VI va arribar a expressar que «jo, que visc al costat, no puc anar a casa seva i, no obstant això, la mare de Letícia sempre hi és ficada!».

Des que les filles dels reis eren petites, sempre han confiat en Paloma Rocasolano perquè tingués cura d'elles. L'àvia d'Elionor i Sofia s'ha desplaçat fins a la Zarzuela per quedar-se amb les nenes quan els seus pares han viatjat. Una relació que ha quedat reflectida en totes les edicions dels premis Princesa d'Astúries: les dues dones han estat presents, però des de llocs molt diferents.