Primer pla de Rocío Carrasco.

Rociíto i els 150.000 euros que estan a punt de canviar la seva vida

Rocío Carrasco rep uns diners amb els quals no comptava

Rociíto ja compta les hores perquè obri les portes el museu de la Jurado a Chipiona. Serà aquest dissabte 2 de juliol a partir de les 21.00. Per a ella serà un moment molt emotiu, que li portarà uns quants records, però també uns quants beneficis en forma de diners.

Pel que sembla, la filla de la cantant podria embutxacar-se una quantitat que rondaria els 150.000 euros fins al gener del 2025. A l'any percebria al voltant de 60.000 euros per la cessió de tots els béns de Rocío Jurado, recull La Razón.

Aquest mitjà recull les condicions de l'acord entre Rociíto i l'alcalde del municipi gadità. Pel que sembla, el mes de maig passat es van produir una sèrie de modificacions en el contracte que millorarien els seus ingressos.

Rocío Carrasco sent entrevistada per un reporter d'Europa Press
Rocío està molt contenta amb l'acord aconseguit | Europa Press

En un primer moment es va contemplar que rebés un «cànon de 30.000 euros anuals més els impostos corresponents. Pagament que es farà mensualment a raó de 2.500 euros mensuals», assenyalava el conveni.

Però fa més d'un mes hi va haver un canvi en les condicions. Acorden abonar a l'hereva universal de l'artista un «cànon de 150.000 euros més els impostos corresponents». Aquesta quantitat es pagarà a partir de l'obertura del museu i fins a la conclusió del conveni, que serà el 28 de gener de 2025.

Per tant, la dona de Fidel Albiac s'embutxacarà en dos anys i mig 150.000 euros de l'ajuntament de Chipiona. Passarà a tenir una quantitat d'uns 60.000 euros anuals, que és el doble del que s'havia establert en un primer moment.

Tant Rociíto com la resta de la família feia temps que intentaven obrir el centre d'interpretació de la Jurat. Però hi va haver diversos motius que ho van anar endarrerint fins ara. Hi va haver una certa confrontació entre l'empresària i la seva família per aconseguir el control del museu.

Han passat 16 anys des que morís la cantant i no serà fins ara quan vegi la llum el projecte. Sens dubte es tractarà d'un gran atractiu per a la localitat andalusa.

L'exalcaldessa de Chipiona confirmava a La Razón els canvis que s'havien introduït al contracte. «L'ajuntament ha fet una modificació econòmica. Fins i tot es treurà pressupost a la part de turisme per donar més diners al museu», va dir.

Afegia que tot estava orientat que la filla de 'la más grande' «cobri en aquests 30 mesos un total de 150.000 euros, 60.000 euros més del previst». Assegurava, a més, que «és justament la quantitat que no ha cobrat mentre el museu ha estat tancat».

Imatge de Rocío Carrasco i la seva mare Rocío Jurado en una imatge d'arxiu
Molts dels records de Rocío Jurado estaran en aquest museu | GTRES

 

Rociíto, aliena a les crítiques que rep

Rociíto veurà com el seu compte corrent augmenta de manera important durant els pròxims mesos. Sap que traurà molt partit als records de la seva mare i que això repercutirà en l'economia de la localitat.

Ella s'embutxacarà una xifra considerable que no compta amb el vistiplau de tots els veïns. L'oposició al consistori es mostra molt molesta per les quantitats que rebrà.

«Pot demanar el que com a hereva vulgui, i jo ho entenc, però jo he de mirar pels interessos del poble», assenyalaven. Estimen que «no és just pagar-li el doble i donar-li 60.000 en comptes de 30.000 euros».

Rocío ja es frega les mans amb tot el que guanyarà a costa dels objectes de la seva mare. Ara queda per saber si els seguidors respondran i aniran al museu.

▶️ Jorge Javier Vázquez, preocupado: puede perderse la gran noche