Primer pla de Chayo Mohedano.

Rociíto revela el secret de la seva cosina Chayo Mohedano i d'Antonio Canales

Rociíto ho ha tret a la llum

Rociíto continua amb la segona part del documental sobre la seva història familiar. En el nombre de Rocío és un dels programes més vistos de la plataforma MiTele, per la qual cosa Telecinco ha fet un gran pas.

Tot i que algunes persones eren molt reticents al fet que la filla de Rocío Jurado ocupés tantes hores de pantalla, les coses han canviat. Les seves últimes aparicions televisives, sigui per la polèmica amb Marta Riesco o per Sálvame, han funcionat molt bé.

Juga també a favor de la dona de Fidel Albiac la seva disposició a fer allò que se li demani. Canta, balla, es vesteix de drag queen i no té cap problema a participar en qualsevol programa de la cadena. Així, s'acaba d'anunciar que el documental s'emetrà en obert per Telecinco a la tardor.

Els dos primers capítols sí que es van emetre i van aconseguir gairebé un 18% de quota de pantalla. Tal com estan les coses, no haurien d'arriscar-se gaire, per la qual cosa una manera d'alimentar la graella és continuant amb el tema. I més, tenint en compte que Rocío carrega contra tothom.

Una de les últimes 'víctimes' ha estat precisament una de les persones que li han donat suport fins fa poc. Es tracta de Chayo Mohedano, la filla d'Amador i de Rosa Benito, i algú amb qui Rociíto té una relació d'amor-odi.

Rociíto ha explicat què va passar amb ella i amb Antonio Canales en un dels moments més dolorosos de la seva vida.

Rociíto i Fidel reben l'encàrrec de les seves vides

Al capítol 7 del documental, Rociíto explica tot el que va passar abans, durant i després de l'última gala televisiva de Jurado. Amb documentació i molta coherència, Rociíto revela que la relació de la seva mare amb Fidel va ser molt bona fins al final dels seus dies.

També explica que la gala va ser molt emocionant i significativa per a tothom, principalment per a la protagonista. Va ser la mateixa Rocío Jurado la que va encarregar (per escrit) al seu gendre i a la seva filla la producció de l'esdeveniment i així ho va comunicar a tota la família.

Fotomuntatge de Fidel Albiac i Rocío Jurado
Rociíto ha explicat com era la relació entre el seu marit i la seva mare. | CatalunyaDiari
 

De fet, Rociíto relata una reunió en què José Antonio Rodríguez i Gloria, els seus oncles, afirmen que Amador Mohedano, el mànager oficial de l'artista, no és capaç de dur a terme una producció artística de tal envergadura.

Chayo Mohedano va cobrar per donar suport a la seva tia

El més escandalós d'aquest capítol d'En el nombre de Rocío arriba quan es parla de números. Rocíito lloa la seva cosina Chayo Mohedano per després explicar que va ser l'única artista, amb Antonio Canales que no va renunciar als diners.

Aquest gest és especialment qüestionable tenint en compte que l'objectiu de la gala era aconseguir diners perquè Rocío Jurado pogués tractar-se del càncer a Houston.

Així doncs, a la gala van actuar artistes de la talla de Raphael, Bertín Osborne, Lolita, David Bisbal o Mónica Naranjo. Tots ho van fer gratis, menys Chayo i Canales. A més, Amador també va cobrar el 20% que li corresponia (uns 50.000 euros) en qualitat de mànager de Rocío i malgrat no ocupar-se pràcticament de res, segons la seva neboda.

També va cobrar la seva part del pastís Rosa Benito, en qualitat de «perruqueria i creadora de pentinats».

Foto de Chayo Mohedano cantant amb Rocío Jurado.
Chayo Mohedano va actuar amb la seva tia a la gala. | TVE
 

Rocío detalla els números de la gala i la 'fórmula' que es van haver d'inventar perquè Amador no s'embutxaqués encara més diners. «Ella estava molt preocupada perquè, com més gran fos la recaptació, més gran seria la quantitat que s'enduria Amador».

Es va optar per distribuir els ingressos de la manera següent: Rocío Jurado percebia 250.000 euros com a artista, ja que els costos de la gala van ser d'uns 130.000 euros.

Dels 120.000 euros restants que hi havia pressupostats, Jurado se'n queda el 50%, Rociíto i Fidel es queden el 25% i Raúl López (productor), l'altre 25%.

D'aquesta manera, Rocío va aconseguir reduir el marge de benefici d'Amador. A més, els diners percebuts per la seva filla i per Fidel van servir també per pagar el tractament a Amèrica.

Chayo Mohedano i la seva família, qüestionats

Amb tota aquesta informació, ni Chayo, ni la seva família queden en molt bon lloc. També es desmunten els arguments que durant anys ha defensat Amador, assegurant que la gala es va fer perquè ell hi va ser.

També és fals que Rocío odiés Fidel i que l'obligués a sortir a l'escenari, tot i estar malalta i cansada.

Al documental, a més, es llegeix en exclusiva una de les cançons que Rocío Jurado va deixar escrites abans de morir. Forma part dels famosos 'papers de Rocío Jurado' que es van anunciar ja fa uns quants mesos. Continua el serial.