Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rocío Carrasco oferint una roda de premsa per l'estrena d'un musical

Rocío i David Flores, més a prop que mai d'estar amb la seva mare, Rocío Carrasco

Un fet important familiar podria tornar a reunir-los en breu

Rocío Carrasco oferint una roda de premsa per l'estrena d'un musical
Rocío Carrasco podria estar més a prop de veure els seus fills | Catalunya Diari

Rocío Carrasco i els seus fills, Rocío Flores i David Flores, mantenen una nul·la relació des de fa anys, concretament, al segon no el veu des de l'any 2018 i a la primogènita encara més. Una difícil situació aquesta sobre la qual s'ha parlat molt i que sembla que no té aspecte d'arreglar-se, i això que la filla va utilitzar la seva participació a 'Supervivientes' per demanar, per activa i per passiva, un acostament.

Però, no obstant això, no va donar els seus fruits. Sembla, però, que podria ser que mare i fills poguessin experimentar un acostament molt aviat. I tot per un fet important per a tota la família: l'obertura del Museu de Rocío Jurado a Chipiona.

Nous avenços en el museu

El diari 'La voz del Sur' és el que ha revelat que l'esmentat centre expositiu sobre la figura de 'La més gran' es va impulsar, i tot gràcies a la Conselleria de Turisme, Regeneració, Justícia i Administració de la Junta d'Andalusia. Sí, perquè aquesta institució va atorgar una subvenció de 107.230, 47 euros a l'Ajuntament de Chipiona. Una quantitat amb la qual es va dur a terme el condicionament de les instal·lacions de l'esmentat museu.

D'aquesta manera, amb aquest impuls econòmic estaria molt a prop l'obertura d'aquest lloc. Una obertura en la qual estaria present Rocío Carrasco, com a filla de l'artista a la qual se li ret homenatge en aquest. Malgrat això, també hi hauria la possibilitat que hi estiguessin els nets de Rocío Jurado, que adoraven i adoren a la seva àvia. En especial, David Flores és un fan de la seva àvia, se sap totes les seves cançons i fins i tot porta tatuades les seves inicials al braç.

Així, d'acudir els tres a la inauguració del museu es podria produir l'esperat retrobament. Seria una manera especial i bonica de reconciliar-se, i és que ho farien gràcies a una de les persones a què els tres més estimen i que més els va estimar.

David Flores plorant amb la seva germana
Rocío i David Flores podrien assistir a l'obertura del Museu de Rocío Jurado | GTRES

La singular història del museu

Amb aquesta esmentada subvenció sembla que el centre expositiu sobre Rocío Jurado va donar un avanç important. Un centre que ha estat marcat pels obstacles des que es va decidir obrir-lo a Chipiona en honor a l'artista més internacional de la ciutat. Una artista que havia somiat sempre en tenir un museu a la seva terra.

En concret, va ser l'any 2006, poc després de la mort de la cantant, quan es van iniciar les negociacions i els tràmits per a la posada en marxa del lloc. Aquest va finalitzar la seva construcció en 2011 i fins i tot en els anys següents es van anar traslladant objectes personals de l'artista fins a ell. No obstant això, tot es va paralitzar poc després perquè Rocío Carrasco i l'Ajuntament de Chipiona no van arribar a una entesa.

Aquesta paralització portar amb si molts rumors i la família de la jove va exposar que era a causa de les altes peticions econòmiques que ella realitzava. No obstant això, sembla que la realitat va ser que la filla de Rocío Jurado va frenar el procés perquè s'havien detectat irregularitats en el projecte, concretament, en una subvenció que es va utilitzar per finançar les obres del museu.

Però tot va canviar el gener d'aquest 2020. Sí, perquè va ser llavors quan Carrasco i el citat consistori van arribar a un acord, el qual estableix la creació d'una comissió de seguiment a favor de la màxima transparència. A més, el mateix determina que la filla de Rocío Jurado, la seva hereva universal, rebrà anualment 30.000 euros per la cessió d'una gran quantitat d'objectes personals de la cantant.

Entre aquests objectes es troben des de premis fins a bates de cua passant per fotografies, per exemple. Un acord que es va signar per a un període de cinc anys i que es pot prorrogar per decisió de les dues parts. L'obertura d'aquest museu està més a prop i suscitarà, sens dubte, un gran interès.

I és que 'La més gran' és una figura emblemàtica de la història de la nostra música. Malgrat això, també despertarà curiositat saber si aquest lloc va permetre la reconciliació entre Carrasco i els seus fills. Mentrestant, caldrà esperar per sortir de dubtes.