Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Rocío Carrasco a 'En el nombre de Rocío'.

Rocío Carrasco rep una inesperada carta en directe i que afecta la seva sèrie

Carrasco ja ha estrenat 'En el nombre de Rocío' i el que passa al documental no deixa indiferent ningú

Rocío Carrasco ja ha donat el tret de sortida al documental que promet posar potes enlaire a la seva família.

Aquest divendres, Telecinco es vesteix de gal·la per a l'estrena oficial en obert dels dos primers capítols d'En el nombre de Rocío. La cadena torna a apostar per donar a la filla de Rocío Jurado el prime time de divendres.

Hi ha programat un especial del Deluxe, en què s'emetran en obert gairebé dues hores de documental i on experts i tertulians parlaran de 'la más grande'.

Primer pla de Rocío Jurado.
Rocío Carrasco posa llum a la història personal de la seva progenitora. | GTRES

 

A la cadena de Fuencarral fa dies que escalfen l'ambient amb tràilers, declaracions i promos treballadíssimes d'aquest documental històric.

L'audiència decidirà què passarà amb ell. Si acompanya Rocío Carrasco, seguiran donant-li espai a les nits de Telecinco. Si ja s'han saturat del serial i prefereixen veure els nens cantants d'Antena 3 o les investigacions de Gloria Serra a La Sexta, el pla serà un altre.

MiTele Plus és la plataforma de pagament de Mediaset i ja es poden veure els dos primers capítols del documental. Si punxa a Telecinco, la resta del documental s'anirà estrenant en aquesta plataforma, un fet que suposaria un cop dur per a Rociíto.

Havent vist ja els dos primers capítols, en destacarem cinc punts essencials:

Rocío Carrasco i la seva sobreactuació

El muntatge i la posada en escena és impecable. Com ja va passar amb Rocío, contar la verdad para seguir viva, l'escenografia, la realització i el fil conductor del relat són elegants i amb Rociíto com l'absoluta protagonista.

Un sofà amb molta història, on Carrasco va donant la seva opinió i desgranant records de la història de la seva mare amb la seva parsimònia verbal habitual i amb alguna visita que no s'esperava. Així doncs, el moment més emotiu es produeix quan apareix en escena Ana Iglesias, la marmessora de Rocío Jurado.

Li lliura una carta a Rocío, autoritzant-la a què la llegeixi. No fa declaracions, ni apareix en cap moment a la pantalla, però vol deixar el seu testimoni en forma de manuscrit que es llegeix parcialment i que no deixa dubtes sobre moltes coses.

Ana Iglesias, figura clau del documental

Ana Iglesias deixa perplexa Rocío Carrasco amb la seva carta. L'amiga de Rocío Jurado va declinar la invitació de La Fábrica de la Tele a participar en el documental. «Com tu saps -diu a la carta- la meva política ha estat sempre la de no intervenir als mitjans, malgrat les nombroses ofertes que em van fer».

Tot i això, es mostra «encantada» de tenir per escrit els records que té de Rocío i de la seva família.

La relació entre Jurado i Iglesias comença el 1986, com a veïnes de La Moraleja. Parla dels inicis i esmenta de manera especial Juan de la Rosa, «la persona més lleial que la meva mare ha tingut mai», afirma Rociíto.

Rocío Carrasco té clar que un dels moments crítics a la família és quan Jurado nomena la seva amiga marmessora. «Crec que el mosqueig de tots ells quan s'assabenten que Ana és la marmessora, no és amb ella, és amb la meva mare».

Imatge de Rocío Carrasco abraçant Ana Iglesias.
Rocío Carrasco rep una visita inesperada, la d'Ana Iglesias amb una misteriosa carta. | Mediaset
 

Iglesias, que afirma que mai va cobrar honoraris a Jurado «perquè als amics mai no els he cobrat», detalla també aspectes del repartiment de l'herència i explica com els va haver de parar els peus a Amador i a Gloria.

«Els teus oncles es creien que s'estaven repartint els béns de l'herència d'una mare, no els béns d'una germana. Estic segura que la teva mare em va confiar aquesta tasca a mi per protegir-te a tu, em va nomenar sabent la meva opinió sobre els teus oncles».

Segons Rociíto, «això significa que si la meva mare arriba a morir i no deixa els meus oncles ben servits, se m'haguessin tirat a sobre i era el que ella no volia. No ho ha pogut evitar, perquè són com són i en volen més».

«Males persones» i «hipòcrites» són altres dels qualificatius que Rocío Carrasco dedica a la seva família televisiva.

Amador Mohedano i el seu controvertit paper a la família

Ana Iglesias confirma el que s'apunta des de fa mesos per part de Rociíto i el seu entorn amb relació a Amador Mohedano.

En paraules textuals de la marmessora, «Amador s'ocupava de la part artística (...), mentre el teu pare (Pedro Carrasco) va viure amb la teva mare, va exercir de fre a les intencions d'Amador d'assumir les funcions dels altres professionals. Quan els teus pares se separen, el teu oncle Amador va desplaçar els professionals i va passar a ocupar moltes de les seves competències per a les quals, en la meva opinió, no tenia cap mena de preparació».

Amador Mohedano fent un petó al front a Rocío Jurado
Amador Mohedano queda en evidència, segons revela la seva neboda Rocío Carrasco. | Cedida
 

Segons detalla Iglesias, transcorregut un temps, Rocío Jurado va començar a veure que les coses «no s'estaven portant bé» i encarrega a Ana una sèrie d'informes de gestió, que ara es troben a les mans de Rocío Carrasco.

Tampoc encara es revela el contingut del famós testament inicial, que 'la más grande' va modificar en veure les intencions reals dels seus germans.

Les dates d'En el nombre de Rocío

En el nombre de Rocío també confirma que les dates en què s'ha gravat aquest documental no es corresponen amb la previsió inicial. Així doncs, les declaracions de Rociíto i els testimonis de la seva família paterna i de la 'no mediàtica' es van gravar entre gener i febrer del 2022.

Telecinco sempre ha jugat a l'ambigüitat amb aquest documental i ara es confirma la mentida que es defensava des dels platós.

A la tardor de l'any passat era impossible emetre el documental perquè no estava ni gravat. Tot i això, a Sálvame i altres espais de la cadena es va parlar fins ben entrat l'estiu de l'estrena per a la tardor.

Fins i tot Rocío Carrasco va instar la seva família que «esperés a la tardor» per saber què es diria al documental. Però som a les portes de l'estiu.

Els capítols que vindran

Els dos primers capítols d'aquest documental ja estan disponibles. Un cop vistos, sembla que la previsió és allargar força el xiclet, ja que, més enllà de la polèmica, s'intenta fer un exhaustiu retrat vital de Rocío Jurado.

Al segon capítol s'incideix en el paper de matriarca que Rocío sempre va fer de tota la família i en com els va sustentar econòmicament i emocional.

Detalls, records, vivències i testimonis de cosins, oncles i familiars que no han aparegut gairebé mai a la televisió i que agradaran als amants de les biografies artístiques i personals.

Molta imatge i vídeo de fitxer i molta informació ja coneguda, que es torna a exposar. Feixuc i avorrit si el que interessa és la polèmica i els punts més controvertits de la intrahistòria familiar.

Discussió a 'Sálvame' entre Marta López i Rocío Carrasco
Rocío Carrasco ja no calla. | Mediaset

 

Cal veure ara quina presència tindrà aquest nou documental a Telecinco. Si es va estrenant progressivament, si es llancen els capítols de dos en dos o si queda únicament a la plataforma de pagament de Mediaset.

Sigui com sigui, és evident que venen hores i hores de tertúlia televisiva sobre el tema i, si més no, per conèixer què deia el famós testament... caldrà continuar veient-la.

Pròxim capítol: per què se separen realment Pedro Carrasco i Rocío Jurado. Endevines els veritables culpables del divorci?