Rocío Carrasco

Rocío Carrasco rep el revés definitiu que demostra que tot està perdut

Carrasco torna a estar en una situació compromesa

Rocío Carrasco sentia de nou la brisa de l'èxit a la cara. Després d'uns mesos en què Telecinco va detectar certa saturació a l'audiència amb els drames de la filla de Rocío Jurado, Paolo Vasile li donava una altra oportunitat.

El documental en què Carrasco va relatar el drama viscut amb el seu exmarit Antonio David ha marcat una fita històrica de la televisió recent. A més d'aconseguir unes audiències històriques, la història personal de Rocío va quallar perfectament amb les reivindicacions feministes del govern actual. Va ser un cercle virtuós perfecte que va acabar convertint-se en una mena d'espiral autodestructiva.

Rocío Carrasco
Rocío Carrasco explica la veritat de la seva família fil per randa | GTRES

Després de la caiguda estrepitosa d'audiència, en intentar esprémer al màxim la història, Rociíto va desaparèixer de la pantalla petita. A més, Carlota Corredera també va ser acomiadada durant aquest període.

Rocío Carrasco ressorgeix de les seves pròpies cendres

Rocío Carrasco, com el Fènix gegantí que porta tatuat a l'esquena, va tornar a demostrar certa capacitat de convocatòria del seu públic més fidel. La polèmica amb la suposada trucada que va fer a Marta Riesco (que després es va demostrar inexistent) va ajudar Sálvame a millorar les seves exigües audiències a principis d'any.

Allò, sumat a la desaparició dels problemes judicials per l'emissió d'un segon documental, va donar llum verda a la producció d'En el nombre de Rocío. Rociíto, cada vegada més empoderada i millor després dels seus problemes de depressió, volia posar al seu lloc tota la seva família.

Ha trigat molts anys a parlar, però ara està disposada a fer-ho i a no deixar-se (gairebé) res a dir. Així doncs, Mediaset va optar per una fórmula innovadora, amb aquest segon documental.

Va emetre el capítol zero públicament a Telecinco i després, setmanalment, ha anat publicant cadascun dels 14 episodis a MiTele, la plataforma digital del grup. L'acolliment dels subscriptors ha estat entusiasta i les intrigues i secrets familiars de tants anys han estat el més vist de MiTele durant aquestes setmanes.

Això va animar Telecinco a reestrenar, aquesta vegada en obert, el documental per tornar a enganxar el públic. Després d'obtenir la pitjor dada de la seva història a l'agost (11% de share ), han volgut començar setembre amb magnificència. Rocío Carrasco torna a ser el talismà en qui confien a Fuencarral per obrar el miracle.

Rocío Carrasco s'estavella com mai

Rocío Carrasco ha posat tot de part seva per remuntar la situació. El primer especial dedicat al seu documental ha comptat amb la seva presència al plató, llançant pulles i missatges per als seus detractors.

Tot i els esforços de tot l'equip, les dades tornen a ser molt negatives. En el nombre de Rocío va aconseguir un pobre 11,8% de share, congregant poc més d'un milió d'espectadors davant del televisor. Antena 3, per contra, va aconseguir un 15% de share, amb El Hormiguero i amb Hermanos.

Rocío Carrasco i Sonsoles Ónega
Rocío Carrasco va perdre la batalla de l'audiència contra la seva excompanya | Telecinco

Així doncs, els nervis estan a flor de pell. L'estrena de Got Talent 8 també va ser discretíssima i Pesadilla en el Paraíso, que ha començat també aquesta setmana, no té gaire millor pronòstic.

Sigui com sigui, Telecinco no es pot permetre refiar-se dels 14 episodis d'En el nombre de Rocío per millorar audiències. Queda clar que al públic li avorreix força la història familiar de 'la más grande'. Més enllà de moments puntuals en què es revelaran els secrets de l'herència o el drama personal de José Fernando, el documental és massa redundant per enganxar el públic.

▶️ Vídeo del dia

Tampoc ha ajudat que el públic més fidel ja hagi pogut veure tots els capítols a MiTele. Això ha dividit el públic en un clar error estratègic que ara ja està passant factura a la cadena.

A Mediaset hi ha les alarmes disparades. La mateixa nit en què Rocío Carrasco ho donava tot, Sonsoles Ónega explicava a Antena 3 com se n'havia anat de Telecinco. Sense despentinar-se i amb la seva gràcia natural, es va guanyar tota l'audiència. Serà aquesta el pa de cada dia de la temporada que ara comença?