Muntatge Rocío Jurado i Rocío Carrasco

Rocío Jurado va aclarir què pensava de la seva filla amb un gest que encara fa mal

Rocío Jurado va fer la petició definitiva just abans de sortir a un escenari decisiu

Rocío Jurado és i seguirà sent sempre 'la más grande'. Artísticament, no n'hi ha cap dubte, ja que les seves cançons segueixen sonant.

A l'àmbit humà i personal, el llegat familiar que ha deixat Rocío Jurado també és digne d'admirar. No precisament per la pau i l'alegria. La família de Rocío segueix, més de 15 anys després de la seva mort, llençant-se els plats pel cap i demostrant una desunió sense precedents.

Aquesta batalla sense treva ha arribat al punt més àlgid amb l'emissió dels dos documentals que ha protagonitzat Rociíto. La filla de la Jurado ha volgut, després de molts anys de depressió i de silenci, explicar la seva versió de molts fets de la intrahistòria familiar.

Això ha provocat que els altres membres de la família Jurado-Mohedano quedin en dubte després d'anys campant a gust pels mitjans de comunicació.

Primer plànol de Rocío Jurado
Rocío Jurado va tenir un últim concert amb molta història al darrere | GTRES

Aquest panorama, del qual és principal beneficiari és Telecinco, ja que és l'escenari on es lliuren totes les batalles, ha polaritzat la societat. Hi ha qui defensa a ultrança Carrasco, mentre altres la veuen una oportunista que únicament vol guanyar prou diners per retirar-se a costa de la seva mare.

Com que la guerra fa anys que dura, hi ha un detall que en el seu moment va passar totalment desapercebut i que ara té una rellevància especial. L'oncle de Rociíto, Amador Mohedano, va relatar un moment decisiu a la vida de l'artista. Ara que la figura d'Amador està en dubte, pel contingut del documental de la seva neboda, aquestes revelacions donen llum.

Rocío Jurado i el gest de la seva filla que revela les seves intencions reals

Ubiquem-nos. Desembre de l'any 2005. Rocío Jurado ja està en un estat força avançat del seu càncer de pàncrees (mor mig any després).

Aquell Nadal va tenir una clara protagonista a TVE. 'La más grande' va protagonitzar el seu últim concert, una gala especial emesa per televisió on cantava, juntament amb altres artistes, els seus grans èxits.

Aparentment va ser un homenatge a l'artista, que es va mostrar feliç d'aquell homenatge que sabia que seria l'últim. Amador Mohedano, mànager i representant de la seva germana, recorda amb amargor aquell episodi.

«A mi em van fer mal quan van fer la gala de Nadal al meu darrere i estant la meva germana malalta», afirma. Assegura que ell no volia explicar projectes laborals a Jurado perquè ja no es trobava bé i perquè volia protegir-la. «No obstant això, la van convèncer per fer-la».

Amador Mohedano ho té clar: «Jo mai no hauria firmat una gala així. Rocío estava molt malalta, molt feble, no estava al 100%». Segons Amador, Rocío Jurado únicament va acceptar pujar a l'escenari per «afavorir la seva filla, Fidel Albiac i una altra persona que hi havia».

Així parlava a Sábado Deluxe destapant la realitat d'aquell temps. En veure que la gala tirava endavant, es va enfadar «i em vaig negar a estar a la gala, vaig dir que no permetria aquesta traïció».

Amador Mohedano
Amador Mohedano, el germà de Rocío Jurado | Europa Press

Sempre segons la versió d'Amador. «La meva germana es va posar de genolls, em va agafar dels turmells i em va fer jurar, perquè, si jo no hi era, ella no feia la gala». Finalment va ser, però «després vam tenir una baralla. Vaig aguantar la postura a la gala i vaig fer la funció com si l'hagués organitzat jo, perquè la meva germana estigués còmoda».

Els retrets que Rocío Jurado no va arribar a veure

«Amb el temps els vaig retreure el que havien fet», assegura contundent Amador. «A ells no els ha interessat mai la carrera de Rocío. Ni la seva filla, ni la Fidel. L'únic que ha estat durant anys dormint i amb ella he estat jo».

Aquest seria un dels grans motius del distanciament ja insalvable entre Amador i la seva neboda Rocío. Ara ella ha volgut donar la versió de la història i afirma que Amador ha estat un «aprofitat» de la seva germana.

En qualsevol cas, Rocío Jurado sí que va tenir en el seu germà un gran fins al final dels seus dies. També a la seva filla, Rociíto. Veure com ara es retreuen tants moments del passat li produiria un gran disgust.