Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Rocío Carrasco.

Rocío Jurado, assenyalada: el que ara no li permetria a Rociíto

Rocío Jurado no ho hauria volgut: parla una amiga seva

Rocío Jurado és i ha estat, indubtablement, una de les més grans de la cobla andalusa i del món del flamenc. El seu llegat segueix viu, encara després de la seva mort el 2006, i la seva filla Rocíito ha lluitat, també, per la seva supervivència.

La vida de la cantant ha estat plena de glamur, èxit i molta fama. Tot i això, el que molts pensaven que era una vida perfecta, no va ser així. Un matrimoni que oprimia, maltractaments, una malaltia molt llarga i traïcions familiars eren el dia a dia de l'artista.

La seva filla, Rocío Carrasco, ha estat l'encarregada a fer justícia en el seu nom amb la docusèrie En el nombre de Rocío. En ella Rociíto explica la mala experiència que va tenir durant els darrers anys de vida. Revelava, fins i tot, detalls força íntims de la parella que formava Rocío Jurado i José Ortega Cano.

Imatge de Rocío Carrasco i la seva mare Rocío Jurado en una imatge d'arxiu
Rocío Carrasco ho ha explicat tot a la docusèrie | GTRES

La cantant hauria estat immersa en una relació de presumptes maltractaments i alcoholisme. La filla de Pedro Carrasco ha titllat el torero de «mala persona», «acomplexat» i «garrepa».

Rocío Jurado torna a ser notícia

Però a més de l'hereva de l'artista, hi ha hagut amistats que també han volgut donar la seva versió dels fets i opinar sobre el tema. Parlem de Mari Ángeles Grajal.

«No l'he vist acabar, només he vist coses molt puntuals», diu. I més sincera que mai ha assegurat que «a Rocío Jurado no li agradaria haver vist aquesta sèrie». I afegia que «no li agradaria que sortissin moltes coses a la llum i li he dit a la seva filla també».

Així deixava clar que a Rocío Jurado no li hagués agradat haver vist com segons quines coses de la seva vida privada sortien a la llum. Tot i que el suport que ha rebut Rocíito li ha arribat de la família.

Rocío Jurado: un suport molt important

A l'última emissió de la docusèrie, es deixa clar que s'ha fet justícia. «S'acaba això, però comencen coses noves», deia la dona de Fidel Albiac. «S'acaba haver d'explicar la realitat, que ja era hora. Qui ho vulgui entendre que ho entengui», sentenciava al plató de Telecinco.

Però, a més d'aquestes boniques paraules, rebia una sorpresa molt especial. Les seves cosines, Ana i Rocío Jurado, entraven per mostrar-li el seu suport incondicional. Quan la filla de Rocío Jurado va voler començar a fer la docusèrie, les seves cosines es van mostrar molt servicials i van voler fer el que possible per ajudar-la.

De fet, els seus testimonis van ser molt importants, ja que frustraven tot allò que se sabia del seu matrimoni. Així que en aquell emotiu moment a plató, va voler aprofitar per agrair-li a l'«altra» Rocío Jurado.

«No ho vaig dir el dia de la inauguració, però el museu també s'ha obert gràcies a Rocío Jurado, la meva cosina». Aquestes eren les paraules d'afecte que li dedicava. «Ha fet una tasca impressionant de gestions amb l'ajuntament, de reunions, un munt d'històries. Crec que és de llei i és de justícia que ella tingui el seu reconeixement també perquè sense ella hagués estat impossible».